Кекс з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто ідеально підходить для випічки. Ароматний кекс з такого тесту - це дуже смачно! Не вірите? Спробуйте приготувати і переконайтеся на власному досвіді. Солодка глазур і ніжне тісто…ммм!
Ось вам - простий рецепт приготування кексу з дріжджового тіста. Таке тісто ідеально підходить для випічки кексів, адже воно дуже добре підходить і піднімається, в підсумку, випічка виходить дуже пишною. Глазур можна купити в упаковці (як у мене) або приготувати з простих інгредієнтів: білка, пісочний і сіль). Хай щастить!
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 25 грами
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Глазур кондитерська - 1 штука (упаковка)
- Ізюм - 50 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки
Просіваємо в миску борошно. Додаємо цукор, ванілін і дріжджі.
Вливаємо тепле молоко, додаємо яйця і розтоплений маргарин. Починаємо заміс, додаючи в тісто родзинки.
Коли замісіть тісто, накрийте його рушником і поставте в тепле місце, щоб підійшло. Десь на 1 час.
Перемістіть тісто в форму, попередньо змащену олією. Ми залишаємо ще на трохи часу в теплому місці.
Випікаємо кекс в прогрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевіряйте зубочисткою. Просто проткніть випічку, якщо зубочистка суха - торт готовий! Витягуємо його з форми і залишаємо остигати.
Приготуємо глазур. Розкриваємо упаковку кондитерської глазурі і розтираємо її з 4 ст.Л. Води до однорідної маси.
Покриваємо "капелюшок" кексу глазур'ю і залишаємо застигати.
Смачного!