Кефаль солона
(покроковий рецепт з фото)
Солону кефаль треба готувати приблизно 7-9 діб. Процес засолювання полягає в тому, що раз в дві доби треба міняти розсіл. Знадобиться гніт, найкраще природний камінь, і темне прохолодне приміщення.
Як приготувати кефаль солону?
1. Насамперед треба почистити рибу. Випатрайте кефаль через зябра. Черевце треба залишити цілим, тому не розрізайте його. Помийте рибу. Найкраще мити її в слабосоленої воді, а мити треба так, щоб крові не залишилося.
2. Промокніть кефаль паперовим рушником.
3. Засипте сіль (200 г) в черевну порожнину і покладете рибу черевцем вгору в каструлю. Притисніть денцем і гнітом, залиште в темному прохолодному місці на 2 дня.
4. Через два дні злийте розсіл і приготуйте новий. Розсіл готується з розрахунку 200 г солі 1 літр води. Скільки розсолу злили, стільки і додали.
5. Розсіл міняти треба кожні 2 дня. Солона кефаль буде готова на 9-10 добу.
6. Солону кефаль зберігати треба в банку, в розсолі в холодному і темному місці.
Перед тим, як подати солону кефаль на стіл, її бажано вимочити в воді.
Приємного аппетіта1
- Kyefali - 1 кілограм
- Сіль - 400 грам(200 г - для розсолу)
- Вода - 1 літр (для розсолу)
1. Насамперед треба почистити рибу. Випатрайте кефаль через зябра. Черевце треба залишити цілим, тому не розрізайте його. Помийте рибу. Найкраще мити її в слабосоленої воді, а мити треба так, щоб крові не залишилося.
2. Промокніть кефаль паперовим рушником.
3. Засипте сіль (200 г) в черевну порожнину і покладете рибу черевцем вгору в каструлю. Притисніть денцем і гнітом, залиште в темному прохолодному місці на 2 дня.
4. Через два дні злийте розсіл і приготуйте новий. Розсіл готується з розрахунку 200 г солі 1 літр води. Скільки розсолу злили, стільки і додали.
5. Розсіл міняти треба кожні 2 дня. Солона кефаль буде готова на 9-10 добу.
6. Солону кефаль зберігати треба в банку, в розсолі в холодному і темному місці.
Перед тим, як подати солону кефаль на стіл, її бажано вимочити в воді.
Приємного аппетіта1