Рецепт Кефаль солона фото

Кефаль солона
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 7 дн. 2 г. 0 хв.

Солону кефаль треба готувати приблизно 7-9 діб. Процес засолювання полягає в тому, що раз в дві доби треба міняти розсіл. Знадобиться гніт, найкраще природний камінь, і темне прохолодне приміщення.

Опис приготування:

Як приготувати кефаль солону?

1. Насамперед треба почистити рибу. Випатрайте кефаль через зябра. Черевце треба залишити цілим, тому не розрізайте його. Помийте рибу. Найкраще мити її в слабосоленої воді, а мити треба так, щоб крові не залишилося.

2. Промокніть кефаль паперовим рушником.

3. Засипте сіль (200 г) в черевну порожнину і покладете рибу черевцем вгору в каструлю. Притисніть денцем і гнітом, залиште в темному прохолодному місці на 2 дня.

4. Через два дні злийте розсіл і приготуйте новий. Розсіл готується з розрахунку 200 г солі 1 літр води. Скільки розсолу злили, стільки і додали.

5. Розсіл міняти треба кожні 2 дня. Солона кефаль буде готова на 9-10 добу.

6. Солону кефаль зберігати треба в банку, в розсолі в холодному і темному місці.

Перед тим, як подати солону кефаль на стіл, її бажано вимочити в воді.

Приємного аппетіта1


  • Kyefali - 1 кілограм
  • Сіль - 400 грам(200 г - для розсолу)
  • Вода - 1 літр (для розсолу)
Як приготувати кефаль солону?

1. Насамперед треба почистити рибу. Випатрайте кефаль через зябра. Черевце треба залишити цілим, тому не розрізайте його. Помийте рибу. Найкраще мити її в слабосоленої воді, а мити треба так, щоб крові не залишилося.

2. Промокніть кефаль паперовим рушником.

3. Засипте сіль (200 г) в черевну порожнину і покладете рибу черевцем вгору в каструлю. Притисніть денцем і гнітом, залиште в темному прохолодному місці на 2 дня.

4. Через два дні злийте розсіл і приготуйте новий. Розсіл готується з розрахунку 200 г солі 1 літр води. Скільки розсолу злили, стільки і додали.

5. Розсіл міняти треба кожні 2 дня. Солона кефаль буде готова на 9-10 добу.

6. Солону кефаль зберігати треба в банку, в розсолі в холодному і темному місці.

Перед тим, як подати солону кефаль на стіл, її бажано вимочити в воді.

Приємного аппетіта1

Схожі рецепти