Картопляні кульки у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні кульки - хрусткі, з ніжною сирною начинкою, приправлені беконом і зеленню, неймовірно смачні, ідеально підходять в якості закуски до пива або просто для вечірніх посиденьок.
Рецепт, як приготувати картопляні кульки у фритюрі, дуже простий і швидкий. Особлива принадність у тому, що готувати закуску можна з залишився з вечері картопляного пюре, просто додайте до нього подрібнений сир, ковбасу або бекон. Дуже важливим інгредієнтом є сир, він кладеться і в картопляне пюре для зв'язки, і в начинку. Можна також натерти сир на дрібній тертці і додати до панірувальних сухарів, тоді панірування вийде ще смачніше.
- Картопляне пюре - 350 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Бекон - 100 грам (варений або копчений)
- Зелень - 1/2 пучка
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопляне пюре можна використовувати, наприклад, то, яке залишилося з учорашнього вечері. У мене залишилася картопля після приготування салату, вона вже натерта, але її легко можна розім'яти в пюре.
Картопляне пюре змішайте з натертим на крупній тертці сиром (шматочок сиру залиште для начинки), подрібненим беконом або іншими копченостями, подрібненою зеленню і одним яйцем. Посоліть і поперчіть за смаком. Гарненько перемішайте все до однорідного стану.
З отриманої маси сформуйте коржі, покладіть в середину шматочок сиру і загорніть, сформувавши кулька. В результаті повинні вийти сирно-картопляні кульки з сирною начинкою. Уже ясно, що буде смачно! Надішліть кульки в морозилку на 10-15 хвилин.
Підготуйте кляр. Збийте яйце, в окрему мисочку насипте панірувальні сухарі. Кожна кулька занурте спочатку в яйце, а потім - в панірувальні сухарі.
У маленьку толстодонную каструлю влийте рослинне масло і поставте на вогонь. Як тільки воно гарненько нагріється, відправте в нього картопляні кульки і смажте до золотистого кольору.
Викладайте готові картопляні кульки на паперові рушники.
Картопляні кульки у фритюрі готові. Подавати можна як гарячими, так і охолодженими. Смачного!