Картопляна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна ковбаса - оригінальний рецепт німецької кухні. Картопляна ковбаса є прекрасною альтернативою повсякденним м'ясних страв. З пивом - брат, як добре йде!
Картопляна ковбаса - дуже смачна страва, яке я вперше спробувала в Баварії. Через спеку мені не хотілося м'яса, і тут в меню я побачила картопляну ковбасу. По поверненню додому я перелопатила весь інтернет і знайшла цей простий рецепт картопляної ковбаси, правда був він на німецькій мові. Переклала і відразу ж спробувала приготувати. Дуже круте страва вийшла. Знаю, що щось подібне готують і в інших навколишніх країнах - Чехії, Польщі, Литві, Білорусі.
Раджу спробувати! Подавати картопляну ковбасу добре зі світлим пивом - в кращих німецьких традиціях
- Терта картопля - 100 грам
- Крем - 20 грам
- Гриби - 50 грам
- Шкварки - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 20 грам
- Цибуля - 1 штука
- Свиняча кишка - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець - - За смаком
Підготуємо всі необхідні інгредієнти
На великій тертці натираємо сиру картоплю і цибулю.
Нарізаємо невеликими довільними шматочками гриби. Нарізаємо кубиками цибулю.
Кубиками нарізаємо сало.
У сковорідку наливаємо масло і обсмажуємо в ньому цибулю.
Потім додаємо сало. Обсмажуємо, гарненько перемішуючи.
Додаємо гриби. Добре прожарюємо, не повинно залишитися рідини.
Потім в картопляну масу додаємо сметану, яйце, борошно, тертий лук, а також зажарку з грибів, шкварок і цибулі. Все добре перешиваємо. Не забуваємо посолити і поперчити!
Масою начиняє свинячі кишки і обсмажуємо ковбасу на сковорідці з усіх боків до золотистого кольору.
Обсмажену ковбасу відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів на 30 хвилин.
Готову картопляну ковбасу подаємо з зеленню і сметаною. Смачного!