Картопля зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і корисний гарнір з картоплі і шпинату доведеться все за смаком. Приготуйте його на обід або вечерю і подавайте з м'ясом або рибою, в будь-якому випадку смак буде незабутній.
Цей простий рецепт картоплі зі шпинатом мені підказало моє натхнення, коли влітку у мене на кухні виявилося багато і картоплі, і шпинату, і, і інше я просто обожнюю. Для початку я просто поєднала ці два елементи, а потім вирішила все густо присмачити часником - аромат стояв чудовий, та й смак нічим не поступався. А зараз я з превеликим задоволенням поділюся з вами рецептом приготування картоплі зі шпинатом.
- Картопля - 500 грам
- Шпинат свіжий - 100 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Масло вершково - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Для початку ми чистимо і моєму картопля, перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо в підсоленій воді до готовності.
Тим часом ретельно промиваємо листя шпинату під холодною водою.
Шпинат нарізаємо на середні шматочки.
Часник так само нарізаємо не дуже дрібно. У сковороді розігріваємо олію і кілька хвилин обсмажуємо на ньому часник. Потім додаємо нарізану шпинат і ще кілька хвилин обсмажуємо на повільному вогні.
Відварену картоплю розламуємо на невеликі шматки і додаємо на сковороду, вливаємо невелику кількість воду, в якій варилася картопля. Тепер необхідно спробувати на сіль, при необхідності додати ще й посипати спеціями. Тепер накриваємо сковорідку кришкою і все разом тушкуємо її пар хвилин. Наш гарнір готовий!