Картопля запечена в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Картопля запечена в пиві вразив мене своїм смаком. Дуже смачно! Готується просто і легко, можна сміливо подавати на гарнір або навіть як окрему закуску (до того ж пива, наприклад).
Картопля запечена в пиві - це варіант картоплі, відомого як "фрі" . Я би сказала, святковий варіант. Картоплю можна посипати більш яскравими спеціями, натерти часником перед запіканням. Картопля запечена в пиві - відмінний гарнір, але можна подати його і просто з овочами. Якщо картопля в пиві запікати ні до 220 градусах, в а 180, та ще спочатку прикрити фольгою, то отримаєте більш м'який картопля і не такий підсмажений. Успіхів і приємного апетиту!
- Картопля - 700 грам
- Пиво - 0, 5 L
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
Підготувати картоплю і пиво.
Картопля добре помити і порізати соломкою.
Картопля скласти в глибокий посуд.
Залити пивом і настояти півгодини.
Пиво злити, картопля змастити маслом і посипати сіллю, перцем. Укласти в деко. Запікати на 20 градусах.
Запікати приблизно 40 хвилин до темно-золотого кольору. Смачного!