Рецепт Картопля запечена в пиві фото

Картопля запечена в пиві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопля запечена в пиві вразив мене своїм смаком. Дуже смачно! Готується просто і легко, можна сміливо подавати на гарнір або навіть як окрему закуску (до того ж пива, наприклад).

Опис приготування:

Картопля запечена в пиві - це варіант картоплі, відомого як"фрі" . Я би сказала, святковий варіант. Картоплю можна посипати більш яскравими спеціями, натерти часником перед запіканням. Картопля запечена в пиві - відмінний гарнір, але можна подати його і просто з овочами. Якщо картопля в пиві запікати ні до 220 градусах, в а 180, та ще спочатку прикрити фольгою, то отримаєте більш м'який картопля і не такий підсмажений. Успіхів і приємного апетиту!

  • Картопля - 700 грам
  • Пиво - 0, 5 L
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль, перець - За смаком
картопля запечена в пиві - фото крок 1
Підготувати картоплю і пиво.
картопля запечена в пиві - фото крок 2
Картопля добре помити і порізати соломкою.
картопля запечена в пиві - фото крок 3
Картопля скласти в глибокий посуд.
картопля запечена в пиві - фото крок 4
Залити пивом і настояти півгодини.
картопля запечена в пиві - фото крок 5
Пиво злити, картопля змастити маслом і посипати сіллю, перцем. Укласти в деко. Запікати на 20 градусах.
картопля запечена в пиві - фото крок 6
Запікати приблизно 40 хвилин до темно-золотого кольору. Смачного!

Схожі рецепти