Рецепт Картопля в одежинці фото

Картопля в одежинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ця страва привабливо у багатьох відношеннях: швидко готується, смачне, ситне, оригінальне і дуже красиве. Його можна приготувати на швидку руку для сімейної вечері, а можна - на святковий стіл

Опис приготування:

Картоплю слід почистити, помити, обмазати соусом зі сметани, зелений, спецій і часничку. Потім обертаємо картопля беконом і відправляємо запікатися в аерогриль.

  • Картопля - 7 штук
  • Смужки сирокопчені бекону - 10 штук
  • Крем - 250 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Розмарин - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
картопля в одежинці - фото крок 1
Картоплю, чистимо від шкірки, ретельно миємо й варимо в мундирі. Воду, в якій буде варитися картопля - солимо і приправляємо розмарином.
картопля в одежинці - фото крок 2
Розмарин не економимо, картопелька повинна бути ароматною. Варимо картоплю до напівготовності, хвилин 10 після закипання.
картопля в одежинці - фото крок 3
А поки вариться картопля, ми приготуємо соус. Для соусу нам треба дрібно порубати зелень.
картопля в одежинці - фото крок 4
Присипаємо чорним перцем, і туди ж дрібно нарізаний часник.
картопля в одежинці - фото крок 5
Перемішуємо зі сметаною. Соус готовий.
картопля в одежинці - фото крок 6
Соус ми приготували, залишилася - картопля. Її потрібно остудити до кімнатної температури.
картопля в одежинці - фото крок 7
Картоплю обмащуємо соусом, а можна просто її вмочити в соусі.
картопля в одежинці - фото крок 8
І обертаємо беконом. Можна скріпити зубочисткою. Я сподівалася, що буде триматися і так, але не прокатали - все одно, частина бекону норовила розвернутися, тому наступного разу ризикувати не буду, проткну зубочисткою.
картопля в одежинці - фото крок 9
Для любителів копченого аромату змащуємо кожну картоплину рідким димом. Хоча бекон і так копчений, тому аромат все одно буде.
картопля в одежинці - фото крок 10
І відправляємо нашу картоплю в аерогриль на низьку решітку - доходити до готовності і рум'яні бекон. Як бекон зарум'яниться - це вірна ознака того, що і всередині картопля готова. Тільки один раз треба все-таки привернути. Якщо у вас немає аерогрилю - нічого страшного, в духовці - картопля в одязі, теж буде дуже смачною.
картопля в одежинці - фото крок 11
Подаємо картоплю в одязі з соусом.

Схожі рецепти