Картопля в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Хто не пам'ятає печену картоплю на вогнищі? Їмо таку в дитячому таборі або на дачі, коли збираємося з родичами. Розповім невелику альтернативу, як приготувати картоплю в духовці цілком.
Такий картоплю можна подати на гарнір до курки або будь-якого м'яса, до риби. Їжте його з соусом: томатним або вершковим. Можна додати до картоплі тільки сіль або використовувати набір спецій. Картопля готуємо цілком і в шкірці, тому попередньо його варто добре промити.
- Картопля - 1-1, 5 кілограма
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком

1. Ретельно промийте картоплю під проточною водою.

2. Посоліть вся картопля і перемішайте.

3. Змастіть картопля рослинним маслом.

4. Поставте деко в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку, запікайте, поки картопля не стане м'яким, перевіряйте за допомогою ножа або виделки.

5. Коли картопля приготується, вимкніть духовку і залиште його в духовці ще на 1 хвилину.

6. Трохи остудіть і подавайте до столу, картопля можна їсти зі шкіркою.