Картопля по-савойскі
(покроковий рецепт з фото)
Картопля по-савойскі - виходить дуже смачним, м'яким за текстурою, ніжним. Подавати можна і як гарнір, і як самостійне блюдо. Розповідаю, як готувати картоплю по-савойскі!
Ця страва частенько готували господині Савойї, тому картопля, приготований за цим рецептом, і носить таку назву. Готувати цю страву можна і з сирого і з вареної картоплі. У другому випадку час запікання зменшиться. Як ви бачите - класичний рецепт картоплі по-савойскі дуже простий, продукти для приготування цієї страви легкодоступні. А як зробити картопля по-савойскі ще більш привабливим для членів вашої родини - це залежить від вас. Додавайте улюблені спеції, експериментуйте і може нове блюдо назвуть в вашу честь
- Картопля - 1 кілограм
- Яйця - 1-2 штук
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сир - 200 грам
- Мускатний горіх мелений - 1/3 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Картофель чистим, миємо й нарізаємо тонкими пластинками. Бажано, щоб товщина пластинок була приблизно однакова.
Сир натираємо на тертці. Можна на крупній, можна і дрібніші.
Змішуємо молоко, яйця, сіль, мускатний горіх і перець. Гарненько розмішуємо, щоб розтанула сіль і суміш стала по можливості однорідної.
Форму для запікання цієї страви змащуємо часником, а потім вершковим маслом. Викладаємо нарізану картоплю.
Заливаємо картопля молочно-яєчною сумішшю і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо приблизно 45-50 хвилин.