Рецепт Картопля по-савойскі фото

Картопля по-савойскі
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопля по-савойскі - виходить дуже смачним, м'яким за текстурою, ніжним. Подавати можна і як гарнір, і як самостійне блюдо. Розповідаю, як готувати картоплю по-савойскі!

Опис приготування:

Ця страва частенько готували господині Савойї, тому картопля, приготований за цим рецептом, і носить таку назву. Готувати цю страву можна і з сирого і з вареної картоплі. У другому випадку час запікання зменшиться. Як ви бачите - класичний рецепт картоплі по-савойскі дуже простий, продукти для приготування цієї страви легкодоступні. А як зробити картопля по-савойскі ще більш привабливим для членів вашої родини - це залежить від вас. Додавайте улюблені спеції, експериментуйте і може нове блюдо назвуть в вашу честь

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйця - 1-2 штук
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сир - 200 грам
  • Мускатний горіх мелений - 1/3 чайних ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
картопля по-савойскі - фото крок 1
Картофель чистим, миємо й нарізаємо тонкими пластинками. Бажано, щоб товщина пластинок була приблизно однакова.
картопля по-савойскі - фото крок 2
Сир натираємо на тертці. Можна на крупній, можна і дрібніші.
картопля по-савойскі - фото крок 3
Змішуємо молоко, яйця, сіль, мускатний горіх і перець. Гарненько розмішуємо, щоб розтанула сіль і суміш стала по можливості однорідної.
картопля по-савойскі - фото крок 4
Форму для запікання цієї страви змащуємо часником, а потім вершковим маслом. Викладаємо нарізану картоплю.
картопля по-савойскі - фото крок 5
Заливаємо картопля молочно-яєчною сумішшю і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо приблизно 45-50 хвилин.

Схожі рецепти