Картопля фрі у фритюрниці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в ресторани швидкого харчування ви йдете тільки за порцією хрусткої картоплі, то пропоную вам приготувати картоплю фрі у фритюрниці будинку.
Приготувати картоплю фрі у фритюрниці може кожен любитель цієї страви. Що, у цієї страви є свої секрети, але завдяки цим рецептом ви зможете їх дізнатися і насолоджуватися хрусткою, смачною картопелькою будинку.
- Картопля - 10 штук
- Рослинна олія - 1 літр
- Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування картоплі фрі у фритюрниці досить простий. Для того, що картопля вийшла ще і красивою, краще вибрати їх приблизно однакового розміру.
2. Картоплю очистити, вимити і добре просушити, дуже важливо, щоб не було зайвої вологи.
3. Нарізати картоплю довгими тонкими смужками. Дуже зручно це робити за допомогою спеціальних пристосувань.
4. Картопля нарізаний, а фритюрница повинна бути розігріта десь до 150 градусів.
5. Опустити картопля в киплячу олію на 3 хвилини і дістати.
6. Необхідно трохи остудити картопля, розклавши його в один шар. За цей час потрібно підняти температуру фритюрниці до 180 градусів.
7. Знову відправити картопля в масло і тепер смажити до красивого золотистого кольору. Картопля фрі у фритюрниці в домашніх умовах майже готовий. Залишилося тільки посолити його за смаком (краще солити картоплю ще гарячою) і можна подавати до столу.