Картопля «дофін»
(покроковий рецепт з фото)
"дофін" або"Dofine" - це класичне французьке картопляне блюдо, нагадує запіканку. Його рецептура і склад прості. Все повинно вийти смачно, адже тут складно щось зіпсувати.
Обов'язково дізнайтеся, як приготувати картоплю "дофін" . Велика кількість сиру і молочна заливка робить овочі м'якими і вершковими. Зовнішній вигляд страви дуже апетитний. Золота скоринка з зеленню виглядає дуже красиво. Найкраще до такого гарніру підходить запечена курка або свинина.
- Картопля - 700 грам
- Твердий сир - 300 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Кріп рубаний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Картопля помийте і почистіть.
Деко змастіть маслом. Наріжте картоплю гуртками і викладіть на нього.
У мисці збийте молоко і яйце.
У цю суміш натріть на дрібній тертці 3/4 частини сиру.
Також додайте сіль і перець. Молочну суміш добре перемішайте.
Рівномірно залийте сумішшю картопля.
Запікайте блюдо протягом 50 хвилин при 200 градусах в духовці.
Сир, що натріть на тертці. Змішайте його з кропом.
Засипте сирної сумішшю картопля. Залиште його ще на 10 хвилин в духовці, а потім пробуйте. Смачного!