Каррі з свинини з кокосовими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати пряне, гостре і дуже ароматне каррі з кокосом. Незважаючи на досить екзотичний склад, готується страва легко і просто. Переконайтеся в цьому самі!
Найскладніше тут, на мій погляд - відкрити кокос. Не пораньтесь! А готувати будемо в мультиварці. Влітку це просто порятунок: ні зайвого спека, ні пара, ні запахи по квартирі не розлітаються.
- Свинина - 500 грам (нежирна м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука (невелика)
- Кокосовий - 1/2 штуки
- Каррі порошок - 2 чайних ложки
- Перець чилі - 1 Чайна ложка (пластівцями, кількість регулюйте за смаком)
- Кокосові вершки - 150 мілілітрів (приблизно)
- Цукор коричневий - 1 Чайна ложка
- Вапно - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
Наріжте свинину невеликими кубиками і злегка обсмажте на олії в режимі "жарка" . Додайте нашатковану тонкою соломкою цибулю і моркву, нарізану кружечками. Смажте всі разом до легкого рум'янцю.
Залийте м'ясо з овочами окропом, щоб тільки покрити. Переведіть мультиварку в режим "гасіння" і тушкуйте майже до готовності м'яса.
Обережно розкрийте кокос, злийте молочко, очистіть м'якоть від шкаралупи і натріть її на крупній тертці. Коричневу шкірку не знімайте, тріть разом з нею.
Вода в м'ясі практично википіла. Додайте до м'яса порошок каррі, пластівці чилі, сіль за смаком. Додайте трохи коричневого цукру і терту м'якоть кокоса.
Трохи обсмажте все разом до появи аромату і вичавіть сік половинки лайма.
В молочко, злите з кокоса, додайте кокосові вершки (до 200 мл). Вилийте в м'ясо, добре перемішайте і тушкуйте хвилин 5. Потім переведіть мультиварку в режим збереження тепла і дайте соусу загуснути, а м'яса - гарненько просочитися ароматами.
На гарнір зваріть розсипчастий рис сорту "жасмин" або "басматі & Quot. Подавайте каррі окремо від рису, прикрасивши їжу шматочками свіжого кокоса.