Рецепт Шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками фото

Шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Тісто
Страви без випічки
На обід, На вечерю
Випічка

Нескладний у приготуванні і дуже смачний торт для любителів шоколаду і сиру. Такий торт красиво виглядає в розрізі і відмінно підійде і для святкового чаювання.

Кількість порцій: 6-7
  • Сир - 250 грам
  • Кокосова стружка - 25 грам
  • Яйце - 3 штуки (для тіста - 2 яйця + 1 яєчний білок; для начинки - 1 яєчний жовток)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 300 грам (для тіста - 100 м; для крему - 200 м)
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Цукор коричневий універсальний ТМ "містраль" - 5 Ст. Ложок (для тіста - 3 ст.Л; для начинки - 2 ст.Л.)
  • Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
  • Какао-порошок - 2, 5 Ст. Ложки
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Шоколад - 30 грам
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 1
Спочатку приготуємо сирно-кокосові кульки. Для цього потрібно сир протерти через сито, додати коричневий цукор, кокосову стружку, яєчний жовток і добре перемішати.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 2
З сирно-кокосової маси сформувати 15 кульок однакового розміру.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 3
Далі потрібно приготувати тісто. Розм'якшене вершкове масло змішати з коричневим цукром.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 4
Додати 2 яйця, 1 яєчний білок і збити за допомогою міксера.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 5
Потім додати сметану, молоко, какао-порошок, розпушувач тіста, борошно і ретельно перемішати. Тісто має вийде по консистенції як густа сметана.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 6
Форму для запікання змастити олією, викласти тісто і рівномірно розподілити по формі.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 7
На тісто викласти раніше підготовлені сирно-кокосові кульки і злегка натиснути на кожну кульку, щоб вони поринули в тісто. Випікати в духовці при температурі 170-180 градусів протягом 30-35 хвилин. (в залежності від духовки)
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 8
Для крему змішати сметану з цукровою пудрою.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 9
Готовий корж з сирно-кокосовими кульками акуратно перенести з форми на блюдо, охолодити, змастити сметанним кремом, посипати тертим шоколадом і поставити в холод для застигання крему.
шоколадний торт з сирно-кокосовими кульками - фото крок 10
Приємного чаювання!

Схожі рецепти