Рецепт Карбонара з вершками і беконом фото

Карбонара з вершками і беконом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Вершки, Сир, Яйця, Бекон
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Макаронні вироби, Карбонара

Завдяки італійцям ми знаємо, як приготувати Карбонара з вершками і беконом. Правда, деякі стверджують, що вершки не потрібні, проте, з ними смак готового блюда ніжніший і делікатний.

Макарони - це поширений гарнір в нашій країні, проте їх потрібно подавати з підливою або м'ясом, а ось карбонара - це відмінне повноцінне блюдо. Воно дуже ситне і поживне, його можна подавати на вечерю або в обід. Смак готового блюда виходить насиченим, завдяки бекону і делікатним, з ніжною консистенцією, завдяки вершкам. Є карбонара потрібно обов'язково гарячої.

  • Макаронні вироби - 200 грам
  • Бекон - 5 скибочок
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершки - 70-100 мілілітрів
  • Пармезан - 70 грам
  • Сіль - За смаком
карбонара з вершками і беконом - фото крок 1
1. Бекон поділяю на смужки і нарізаю весь дрібною соломкою.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 2
2. Сковороду ставлю на вогонь, без додавання соняшникової олії обсмажую бекон на розпеченій сковороді.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 3
3. У каструлю наливаю воду, додаю сіль і доводжу до кипіння, потім відправляю пасту і готую до напівготовності, як кажуть італійці «аль-денте».
карбонара з вершками і беконом - фото крок 4
4. Яйця мою і відділяю жовтки від білків, використовую тільки жовтки.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 5
5. До жовтків вливаю вершки і ретельно перемішую до однорідної консистенції, додаю тертий пармезан (50-70 грам).
карбонара з вершками і беконом - фото крок 6
6. Відкидаю пасту на друшляк, а потім повертаю її в каструлю, додаю обсмажену раніше бекон, перемішую і прогріваю на слабкому вогні.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 7
7. Знімаю каструлю з вогню і вливаю яєчно-вершкову суміш, енергійно перемішую все.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 8
8. Готову пасту карбонара посипаю трохи тертим пармезаном і свіжою зеленню, подаю страву обов'язково гарячим.

Схожі рецепти