Рецепт Карбонара з вершками і беконом фото

Карбонара з вершками і беконом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Вершки , Сир , Яйця , Бекон
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Макаронні вироби , Карбонара
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Завдяки італійцям ми знаємо, як приготувати Карбонара з вершками і беконом. Правда, деякі стверджують, що вершки не потрібні, проте, з ними смак готового блюда ніжніший і делікатний.

Опис приготування:

Макарони - це поширений гарнір в нашій країні, проте їх потрібно подавати з підливою або м'ясом, а ось карбонара - це відмінне повноцінне блюдо. Воно дуже ситне і поживне, його можна подавати на вечерю або в обід. Смак готового блюда виходить насиченим, завдяки бекону і делікатним, з ніжною консистенцією, завдяки вершкам. Є карбонара потрібно обов'язково гарячої.

  • Макаронні вироби - 200 грам
  • Бекон - 5 скибочок
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершки - 70-100 мілілітрів
  • Пармезан - 70 грам
  • Сіль - За смаком
карбонара з вершками і беконом - фото крок 1
1. Бекон поділяю на смужки і нарізаю весь дрібною соломкою.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 2
2. Сковороду ставлю на вогонь, без додавання соняшникової олії обсмажую бекон на розпеченій сковороді.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 3
3. У каструлю наливаю воду, додаю сіль і доводжу до кипіння, потім відправляю пасту і готую до напівготовності, як кажуть італійці «аль-денте».
карбонара з вершками і беконом - фото крок 4
4. Яйця мою і відділяю жовтки від білків, використовую тільки жовтки.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 5
5. До жовтків вливаю вершки і ретельно перемішую до однорідної консистенції, додаю тертий пармезан (50-70 грам).
карбонара з вершками і беконом - фото крок 6
6. Відкидаю пасту на друшляк, а потім повертаю її в каструлю, додаю обсмажену раніше бекон, перемішую і прогріваю на слабкому вогні.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 7
7. Знімаю каструлю з вогню і вливаю яєчно-вершкову суміш, енергійно перемішую все.
карбонара з вершками і беконом - фото крок 8
8. Готову пасту карбонара посипаю трохи тертим пармезаном і свіжою зеленню, подаю страву обов'язково гарячим.

Схожі рецепти