Карбонара з вершками і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки італійцям ми знаємо, як приготувати Карбонара з вершками і беконом. Правда, деякі стверджують, що вершки не потрібні, проте, з ними смак готового блюда ніжніший і делікатний.
Макарони - це поширений гарнір в нашій країні, проте їх потрібно подавати з підливою або м'ясом, а ось карбонара - це відмінне повноцінне блюдо. Воно дуже ситне і поживне, його можна подавати на вечерю або в обід. Смак готового блюда виходить насиченим, завдяки бекону і делікатним, з ніжною консистенцією, завдяки вершкам. Є карбонара потрібно обов'язково гарячої.
- Макаронні вироби - 200 грам
- Бекон - 5 скибочок
- Яйце - 2 штуки
- Вершки - 70-100 мілілітрів
- Пармезан - 70 грам
- Сіль - За смаком
1. Бекон поділяю на смужки і нарізаю весь дрібною соломкою.
2. Сковороду ставлю на вогонь, без додавання соняшникової олії обсмажую бекон на розпеченій сковороді.
3. У каструлю наливаю воду, додаю сіль і доводжу до кипіння, потім відправляю пасту і готую до напівготовності, як кажуть італійці «аль-денте».
4. Яйця мою і відділяю жовтки від білків, використовую тільки жовтки.
5. До жовтків вливаю вершки і ретельно перемішую до однорідної консистенції, додаю тертий пармезан (50-70 грам).
6. Відкидаю пасту на друшляк, а потім повертаю її в каструлю, додаю обсмажену раніше бекон, перемішую і прогріваю на слабкому вогні.
7. Знімаю каструлю з вогню і вливаю яєчно-вершкову суміш, енергійно перемішую все.
8. Готову пасту карбонара посипаю трохи тертим пармезаном і свіжою зеленню, подаю страву обов'язково гарячим.