Рецепт Капуста з хроном на зиму фото

Капуста з хроном на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Пропоную вам свіженький рецепт капусти з хріном на зиму. Капуста виходить трохи гострої, що надає їй пікантний смак.

Опис приготування:

Для наочності я виклав рецепт приготування капусти з хріном на зиму з фото. Приготувати соління дуже просто - треба спочатку підготувати овочі і зварити розсіл.

  • Капуста - 2 кілограма
  • Болгарський перець - 0, % кілограма
  • Морквини - 5-6 штук
  • Хрін - 2 штуки
  • Часник - 2 штуки (головки)
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Соняшникова олія - 1 Склянка
  • Перець мелений або горокшком - штук (за смаком
    )
капуста з хроном на зиму - фото крок 1
Готуємо маринад. Додаємо в каструлю воду, соняшникова олія, цукор, сіль, перець і кип'ятимо хвилин 5. В останню чергу додамо оцет і чекаємо, поки маринад охолоне.
капуста з хроном на зиму - фото крок 2
Капусту, морквину, хрін, болгарський перець чистимо, промиваємо холодною водою, витираємо насухо.
капуста з хроном на зиму - фото крок 3
Очищаємо капусту від гнилого листя, шаткуємо на тертці. Стовпчиками натираємо морквину.
капуста з хроном на зиму - фото крок 4
Соломками натираємо болгарський перець, хрін. Очищаємо часник від шкірки.
капуста з хроном на зиму - фото крок 5
Утрамбовуємо всі овочі в банку. Заливаємо в банку розсіл.
капуста з хроном на зиму - фото крок 6
Закриваємо горлечко банки кришкою, залишаємо її в прохолодному місці і через 3-4 дня знімаємо пробу.

Схожі рецепти