Капуста з хроном на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам свіженький рецепт капусти з хріном на зиму. Капуста виходить трохи гострої, що надає їй пікантний смак.
Для наочності я виклав рецепт приготування капусти з хріном на зиму з фото. Приготувати соління дуже просто - треба спочатку підготувати овочі і зварити розсіл.
- Капуста - 2 кілограма
- Болгарський перець - 0, % кілограма
- Морквини - 5-6 штук
- Хрін - 2 штуки
- Часник - 2 штуки (головки)
- Вода - 1 літр
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 1 Склянка
- Перець мелений або горокшком - штук (за смаком
)
Готуємо маринад. Додаємо в каструлю воду, соняшникова олія, цукор, сіль, перець і кип'ятимо хвилин 5. В останню чергу додамо оцет і чекаємо, поки маринад охолоне.
Капусту, морквину, хрін, болгарський перець чистимо, промиваємо холодною водою, витираємо насухо.
Очищаємо капусту від гнилого листя, шаткуємо на тертці. Стовпчиками натираємо морквину.
Соломками натираємо болгарський перець, хрін. Очищаємо часник від шкірки.
Утрамбовуємо всі овочі в банку. Заливаємо в банку розсіл.
Закриваємо горлечко банки кришкою, залишаємо її в прохолодному місці і через 3-4 дня знімаємо пробу.