Капуста тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована капуста може послужити відмінним гарніром. Також це чудове блюдо, яке іноді подають самостійно. Його можна вживати в їжу як в гарячому, так і в холодному вигляді. Рекомендую!
Щоб приготувати смачну тушковану капусту, вам не знадобиться багато досвіду або якісь спеціальні знання. І вже тим більше можна обійтися без будь-якої навороченной кухонної техніки. Досить просто прочитати цей покроковий рецепт, Щоб дізнатися, як приготувати капусту тушковану. У вас вийде відмінний блюдо!
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 70 мілілітрів
- Лист лавровий - 1 штука
- Сіль, цукор, чорний мелений перець - За смаком
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими квадратиками. У сковороду влийте рафінована рослинна олія. Поставте сковорідку на плиту, гарненько розігрійте в ній масло. На середньому вогні пассеруйте цибулю до прозорості.
Морква очистіть або поскоблите ножем. Вимийте і натріть її на крупній тертці. Можна також нарізати її дуже тонкою соломкою. Викладіть моркву до цибулі, обсмажуйте її п'ять хвилин, постійно помішуючи.
Білокачанну капусту наріжте і викладіть до обсмаженої цибулі з морквою. Посоліть овочі, зменшіть вогонь і тушкуйте капусту, постійно помішуючи, поки вона не стане напівпрозорої.
Додайте в сковорідку ложку томатної пасти і лавровий лист, поперчіть за смаком, додайте трохи цукрового піску, якщо хочете. Він збалансує смак страви і зробить його більш м'яким. Накрийте сковорідку кришкою, тушкуйте до повної готовності двадцять хвилин, періодично перемішуючи все інгредієнти.