Рецепт Капуста тушкована фото

Капуста тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Тушкована капуста може послужити відмінним гарніром. Також це чудове блюдо, яке іноді подають самостійно. Його можна вживати в їжу як в гарячому, так і в холодному вигляді. Рекомендую!

Щоб приготувати смачну тушковану капусту, вам не знадобиться багато досвіду або якісь спеціальні знання. І вже тим більше можна обійтися без будь-якої навороченной кухонної техніки. Досить просто прочитати цей покроковий рецепт, Щоб дізнатися, як приготувати капусту тушковану. У вас вийде відмінний блюдо!

  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Морква - 200 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Олія соняшникова - 70 мілілітрів
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Сіль, цукор, чорний мелений перець - За смаком
капуста тушкована - фото крок 1
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими квадратиками. У сковороду влийте рафінована рослинна олія. Поставте сковорідку на плиту, гарненько розігрійте в ній масло. На середньому вогні пассеруйте цибулю до прозорості.
капуста тушкована - фото крок 2
Морква очистіть або поскоблите ножем. Вимийте і натріть її на крупній тертці. Можна також нарізати її дуже тонкою соломкою. Викладіть моркву до цибулі, обсмажуйте її п'ять хвилин, постійно помішуючи.
капуста тушкована - фото крок 3
Білокачанну капусту наріжте і викладіть до обсмаженої цибулі з морквою. Посоліть овочі, зменшіть вогонь і тушкуйте капусту, постійно помішуючи, поки вона не стане напівпрозорої.
капуста тушкована - фото крок 4
Додайте в сковорідку ложку томатної пасти і лавровий лист, поперчіть за смаком, додайте трохи цукрового піску, якщо хочете. Він збалансує смак страви і зробить його більш м'яким. Накрийте сковорідку кришкою, тушкуйте до повної готовності двадцять хвилин, періодично перемішуючи все інгредієнти.

Схожі рецепти