Капуста, тушкована в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам здається, що приготувати пекінську капусту в вершках дуже просто, то це не так. У цій страві є свої секрети. Якщо їх знати, то можна приготувати таку капусту, просто пальчики оближеш!
Якщо вам цікаво, як приготувати капусту, тушковану в вершковому соусі, то вивчіть даний рецепт. Капуста - чудова закуска і гарнір до каш або м'ясу. Також її можна подавати як самостійне блюдо, з гарячим свіжим хлібом.
- Пекінська капуста - 1 штука (середній качан)
- Морква - 1 штука
- Вершки жирні - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
Під час приготування цієї страви дуже важливо не пересолити капусту. Вона ніжна і тонка, тому зайва сіль просто перетворить овоч в кашу. Вимийте капусту, розберіть її на листя.
Листя капусти крупно порубати. Розігрійте в сковороді олію. Швидко обсмажте листя пекінської капусти протягом 30 секунд-хвилини. В окремій сковороді припустіть натерту морквину. Закиньте її до капусти. Посипте сіллю і перцем. Томіть близько десяти хвилин до м'якості овочів.
Потім покладіть до овочів жирні вершки. Буде просто відмінно, якщо у вас є домашні, але магазинні теж підійдуть. Їх жирність повинна становити близько 30%.
Гасіть капусту ще кілька хвилин разом з вершками. При бажанні ви можете додати в блюдо пів чайної ложечки цукрового піску. Подавайте капусту з білим хлібом або кашею.