Тушкована курка в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна, буквально тане в роті тушкована курка в вершковому соусі в домашніх умовах - це відмінна ідея для сімейної вечері або обіду. Макарони або рис ідеально поєднуються з цією стравою.
Смак цієї страви надають відмінно поєднуються між собою вершки, гірчиця і лимонний сік. В даному випадку соку досить багато, приблизно з 3 середніх лимонів, проте його можна додати і менше. Гірчицю можна використовувати в зернах або, якщо не любите смак гірчиці, м'яку, з менш вираженою гостротою. Цей рецепт приготування тушкованої курки у вершковому соусі досить простий, так що його обов'язково варто повторити вдома.
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Куряче філе - 4-5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Гірчичний - За смаком
- Сік лимона - За смаком
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. На сковороду налити трохи рослинного масла і залишити розігріватися. Цибулини очистити і нарізати півкільцями середніми по товщині.
2. Часник очистити і пропустити через прес. Можна використовувати часниковий порошок при бажанні або часник зі спеціями. Додати на сковороду до цибулі.
3. Буквально через кілька хвилин можна викладати вимите і просушенное філе. В рецепт приготування тушкованої курки у вершковому соусі можна використовувати також ніжки або крильця, наприклад.
4. Посолити і поперчити за смаком. Поверхня філе змастити гірчицею. З лимона вичавити сік і відправити його на сковороду.
5. Вилити на сковороду курячий бульйон, додати спеції або сушені трави і вершки. Довести до кипіння, прибрати вогонь до мінімуму і тушкувати під кришкою близько 25 хвилин.
6. Потім кришку можна зняти і тушкована курка в вершковому соусі в домашніх умовах буде доводиться до готовності. Ідеальним гарніром до цієї страви, на мій погляд, будуть макарони, які відмінно поєднуються з соусом.