Капуста квашена шинкована
(покроковий рецепт з фото)
У зиязикай період питання про натуральні вітаміни стоїть дуже гостро. Рекомендую вам на замітку дуже класний рецепт капусти, багатою на вітамін С, яка стане відмінною закускою для дітей і дорослих.
Хочу поділитися своїм способом, як приготувати капусту квашену шинкованную. Обов'язково рекомендую використовувати морква, так як вона надає не тільки красивий колір, але і смак. У багатьох рецептах не додають цукор, і можна, звичайно, обійтися без нього. Для аромату можна додати жменю запашного перцю, наприклад. Після того, як капуста сквасілась, вона прекрасно зберігається в холодильнику, так що не бійтеся робити великий обсяг.
- Капуста - 2 штуки (середні)
- Морква - 2-4 штук
- Сіль - 2.5 Ст. Ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
1. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вимийте і висушіть моркву і капусту.
2. Капусту наріжте і викладіть в тазик. Моркву натріть на тертці. Додавайте сіль з цукром в капусту і руками розімніть її, щоб з'явився сік.
3. Поступово додавайте морква. Залиште капусту приблизно на годинку, щоб вона пустила достатньо соку.
4. Після поставте капусту під прес. Щоб дати можливість виходити зайвим газам, встановіть в масу дерев'яну качалку. Через добу приберіть утяжелитель і проткніть качалкою капусту в 4-5 місцях.
5. Приблизно через 4 дня (все залежить від температури) капуста буде готова. Вірна ознака готовності - відсутність бульбашок. А значить, можна розкласти капусту по банках і прибрати в холодильник.