Рецепт Капуста квашена шинкована фото

Капуста квашена шинкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення , Кисле
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 дн. 20 г. 0 хв.

У зиязикай період питання про натуральні вітаміни стоїть дуже гостро. Рекомендую вам на замітку дуже класний рецепт капусти, багатою на вітамін С, яка стане відмінною закускою для дітей і дорослих.

Опис приготування:

Хочу поділитися своїм способом, як приготувати капусту квашену шинкованную. Обов'язково рекомендую використовувати морква, так як вона надає не тільки красивий колір, але і смак. У багатьох рецептах не додають цукор, і можна, звичайно, обійтися без нього. Для аромату можна додати жменю запашного перцю, наприклад. Після того, як капуста сквасілась, вона прекрасно зберігається в холодильнику, так що не бійтеся робити великий обсяг.

  • Капуста - 2 штуки (середні)
  • Морква - 2-4 штук
  • Сіль - 2.5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
капуста квашена шинкована - фото крок 1
1. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вимийте і висушіть моркву і капусту.
капуста квашена шинкована - фото крок 2
2. Капусту наріжте і викладіть в тазик. Моркву натріть на тертці. Додавайте сіль з цукром в капусту і руками розімніть її, щоб з'явився сік.
капуста квашена шинкована - фото крок 3
3. Поступово додавайте морква. Залиште капусту приблизно на годинку, щоб вона пустила достатньо соку.
капуста квашена шинкована - фото крок 4
4. Після поставте капусту під прес. Щоб дати можливість виходити зайвим газам, встановіть в масу дерев'яну качалку. Через добу приберіть утяжелитель і проткніть качалкою капусту в 4-5 місцях.
капуста квашена шинкована - фото крок 5
5. Приблизно через 4 дня (все залежить від температури) капуста буде готова. Вірна ознака готовності - відсутність бульбашок. А значить, можна розкласти капусту по банках і прибрати в холодильник.

Схожі рецепти