Капуста квашена качанами
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю квашену качанами капусту. Можу її їсти тричі на день з усіма стравами. Немає нічого простіше і смачніше! З цього простому рецептом капусту заквасити швидко, а заготовка обійдеться дуже дешево.
Кількість качанів капусти беріть не строго за рецептом, а стільки, скільки помістіть в посуд або бочку для заквашування. Капусту краще квасити свіжу, тільки з грядки, як то кажуть. Що, і, бажано, качани вибирайте невеликі (діаметром до 30 см).
Отже, як приготувати квашену капусту качанами?
1. Очистіть качани капусти від пошкоджених, брудних і зелені листя. Сполосніть капусту в проточній холодній воді.
2. У маленьких качанах зробіть по качані два надрізи, а великі розрізати на дві-чотири частини.
3. Бочку промийте і обіллєте кілька разів окропом. Дно бочки (або іншого посуду для закваски) викладіть листям капусти, на них викладіть оброблені качани. Зверху "накрийте" качани листям або дрібно нашаткованою капустою.
4. З води і солі приготуйте розсіл. Перемішайте доти, поки сіль не розчиниться. Розсолом залийте качани. Він повинен покривати капусту на 3 см.
5. Накрийте капусту з розсолом марлею або лляною ганчіркою. Покладіть дерев'яний круг і зверху покладіть гніт (природний камінь).
Готову квашену капусту в качанах зберігайте в прохолодному приміщенні.
Квашену качанами капусту можна гасити, додавати в борщ, заправляти маслом і цибулею, просто наминати з хлібом.
Смачного!
- Капуста білокачанна - 7-8 штук
- Вода - 10 літрів
- Сіль - 250 грам
Отже, як приготувати квашену капусту качанами?
1. Очистіть качани капусти від пошкоджених, брудних і зелені листя. Сполосніть капусту в проточній холодній воді.
2. У маленьких качанах зробіть по качані два надрізи, а великі розрізати на дві-чотири частини.
3. Бочку промийте і обіллєте кілька разів окропом. Дно бочки (або іншого посуду для закваски) викладіть листям капусти, на них викладіть оброблені качани. Зверху "накрийте" качани листям або дрібно нашаткованою капустою.
4. З води і солі приготуйте розсіл. Перемішайте доти, поки сіль не розчиниться. Розсолом залийте качани. Він повинен покривати капусту на 3 см.
5. Накрийте капусту з розсолом марлею або лляною ганчіркою. Покладіть дерев'яний круг і зверху покладіть гніт (природний камінь).
Готову квашену капусту в качанах зберігайте в прохолодному приміщенні.
Квашену качанами капусту можна гасити, додавати в борщ, заправляти маслом і цибулею, просто наминати з хлібом.
Смачного!