Кальмари у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Кальмари належать до морепродуктів, в яких дуже багато корисних речовин, білка і йоду. З них можна приготувати чудову закуску, якщо обсмажити їх у фритюрі, попередньо обваляти їх в паніровці.
Ця страва краще подавати прямо з печі. Тоді скоринка на кальмарах залишиться хрусткою і ароматною. Щоб сам кальмар ні позбавленим смаку, замаринуйте його попередньо в соку лимона і соєвому соусі. Щоб дізнатися, як приготувати кальмари у фритюрі, прочитайте цей рецепт.
- Кальмар - 70 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 3 Ст. Ложки
- Кунжутне насіння - 50 грам
- Крем - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 2 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Кальмари розморозити, вимийте і наріжте на кільця товщиною один сантиметр. Потім викладіть їх в миску і додайте лимонний сік і соєвий соус. Залиште маринуватися кальмари на п'ятнадцять хвилин.
У тарілку насипте борошно. Кожен кружечок кальмара обваляйте ретельно в борошні.
Тепер приготуйте кляр. Для цього змішайте півтори ст. Ложки борошна, яйце, сметану і одну чайну ложку соєвого соусу. Ретельно все перемішайте, щоб вийшла консистенція сметани. Обваляйте кальмари в клярі.
Потім насипте в окрему тарілку кунжут. Обваляйте з усіх боків кальмари в насінні кунжуту так, щоб він максимально покрив поверхню морепродуктів.
Розігрійте рослинне масло в фрітюрнце або ж в каструлі. Викладайте в киплячу олію кільця кальмарів і обсмажуйте їх по кілька хвилин до рум'яної скоринки.