Рецепт Кальмари у фритюрі фото

Кальмари у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Риба та морепродукти , Морепродукти , Яйця , Кальмари
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Кальмари належать до морепродуктів, в яких дуже багато корисних речовин, білка і йоду. З них можна приготувати чудову закуску, якщо обсмажити їх у фритюрі, попередньо обваляти їх в паніровці.

Опис приготування:

Ця страва краще подавати прямо з печі. Тоді скоринка на кальмарах залишиться хрусткою і ароматною. Щоб сам кальмар ні позбавленим смаку, замаринуйте його попередньо в соку лимона і соєвому соусі. Щоб дізнатися, як приготувати кальмари у фритюрі, прочитайте цей рецепт.

  • Кальмар - 70 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 3 Ст. Ложки
  • Кунжутне насіння - 50 грам
  • Крем - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 2 чайних ложки
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
кальмари у фритюрі - фото крок 1
Кальмари розморозити, вимийте і наріжте на кільця товщиною один сантиметр. Потім викладіть їх в миску і додайте лимонний сік і соєвий соус. Залиште маринуватися кальмари на п'ятнадцять хвилин.
кальмари у фритюрі - фото крок 2
У тарілку насипте борошно. Кожен кружечок кальмара обваляйте ретельно в борошні.
кальмари у фритюрі - фото крок 3
Тепер приготуйте кляр. Для цього змішайте півтори ст. Ложки борошна, яйце, сметану і одну чайну ложку соєвого соусу. Ретельно все перемішайте, щоб вийшла консистенція сметани. Обваляйте кальмари в клярі.
кальмари у фритюрі - фото крок 4
Потім насипте в окрему тарілку кунжут. Обваляйте з усіх боків кальмари в насінні кунжуту так, щоб він максимально покрив поверхню морепродуктів.
кальмари у фритюрі - фото крок 5
Розігрійте рослинне масло в фрітюрнце або ж в каструлі. Викладайте в киплячу олію кільця кальмарів і обсмажуйте їх по кілька хвилин до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти