Качка з гірчицею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запече качку з гірчицею в духовці, то вам навіть не потрібно маринад для її попереднього маринування. Найкраще розрізати тушку птиці на шматочки, так вони швидше пропекутся!
Блюдо вийде дуже соковитим і апетитним, з рум'яною скоринкою. Бажано качку розрізати на частини і змастити гірчицею за 15-20 хвилин до початку запікання, так блюдо вийде більш ніжним на смак. Можна замаринувати качку і на ніч, якщо у вас є така можливість.
- Качка - 700 грам
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки (магазинна, порошкова, рідка)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Тушку качки промийте, наріжте на частини.
Натріть частини тушки сіллю і меленим чорним перцем з усіх боків. Головне - натерти м'ясо, так як шкіра виділить жир і спеції не залишаться на ній.
Потім змастити шматочки качки гірчицею, НЕ зерновий, а вологою порошкової. Чи не сухим порошком гірчиці!
Викладіть частини качки в форму для запікання шкірою вниз.
Обгорніть форму фольгою і помістіть в розігріту духовку приблизно на 45-50 хвилин. Потім фольгу зніміть і запечіть блюдо ще 5 хвилин, поливаючи виділився жиром.
Вийміть блюдо з духовки і дайте трохи охолонути.
Подавайте качку з гірчицею з духовки до столу з картоплею, квашеною капустою, відвареним рисом.