Рецепт Качка в тесті фото

Качка в тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Сьогодні ділюся відмінним рецептом, як приготувати качку в тесті. Вона вийде неймовірно ніжною, соковитою, з легкої хрусткою скоринкою і чарівним ароматом. Вам вже захотілося спробувати?

Качка по моїм рецептом виходить дуже і дуже соковитою. Вона не висихає зовні навіть при такому тривалому приготуванні. Таку качку можна подати до святкового столу, її вистачить на досить велику компанію, і всі будуть в захваті.

  • Качка - 1, 9 кілограма
  • Яблука - 3 штуки (кисло-солодкі)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Яйця - 2 штуки
  • Вода - 280 мілілітрів
качка в тесті - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кількість тесту розраховуйте з розміру качки.
качка в тесті - фото крок 2
Качку гарненько промийте, видаліть можливі пір'ячко. Натріть качку сіллю і перцем, дрібно нарізаними зубчиками часнику. Надішліть качку в холодильник мінімум на 2 годину, а краще на ніч.
качка в тесті - фото крок 3
Тим часом замісіть просте бездріжджове тісто. У велику миску насипте борошна, зробіть в ній воронку. Розбийте в воронку яйця, додайте дрібку солі. Влийте воду і гарненько розмішайте. Замісіть тісто, борошно додавайте при необхідності.
качка в тесті - фото крок 4
Тісто має вийти м'яким, але не липнуче до рук.
качка в тесті - фото крок 5
Яблука наріжте невеликими шматочками.
качка в тесті - фото крок 6
З холодильника вийміть качку. Нафаршіруйте її часточками яблук, можна також покласти кілька скибочок лимона. Шкіру можна зашити або скріпити зубочистками, щоб начинка не випадала, можна залишити і так, адже в тесті їй просто нікуди буде випадати.
качка в тесті - фото крок 7
Тісто розкачати в великий пласт товщиною 1, 5 см. Покладіть на середину качку, подверніте і защипніть краю. Перекладіть качку в тесті на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15 хвилин. Потім температуру зменшіть до 150-160 градусів і запікайте качку 2 годину. Коли тісто добре підзолотившись, акуратно ножем зріжте верхівку і відправте качку знову в духовку, щоб вона підрум'янилася зверху. Нижню частину тесту не прибирайте, адже саме в ній зібралися всі соки!
качка в тесті - фото крок 8
Качка в тесті готова! Подавати її пропоную в тій же хлібної тарілочці, в якій вона випікає. Мої дуже люблять тісто, просочене жирком з качки.
качка в тесті - фото крок 9
Подавайте качку гарячої з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти