Качка в апельсиновому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва прийшло до нас зі скарбнички французьких кухарів. Чудова, смачне, насичене блюдо. М'ясо виходить дуже ніжним і м'яким. Пробуйте!
Ця страва точно сподобається вам. Змішайте апельсиновий сік, бульйон, вино і цедру апельсина, доведіть до кипіння і проваріть до загустіння. М'ясо натріть сіллю і перцем і обсмажте, полийте його соєвим соусом і дайте хвилин 10 постояти. Потім поріжте на шматки, покладіть в апельсиновий соус і прогрійте протягом 10-15 хвилин. На стіл подавайте відразу ж з овочами, і свіжою зеленню. Смачного!
- Біле вино - 145 грам
- Курячий бульйон - 145 грам
- Качина грудка - 2 штуки
- Апельсин - 4 штуки
- Соєвий соус - 8 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
Натріть качине м'ясо сіллю і перцем.
У сковороді змішайте апельсиновий сік, бульйон, вино і цедру апельсина. Доведіть до кипіння і трохи проваріть на слабкому вогні до загусання. Цедру візьміть з 4-х апельсинів, а сік з 2-х.
Качку обсмажте на сковороді протягом 10-12 хвилин. Потім злийте жир і полийте м'ясо соєвим соусом. Залиште на 10 хвилин просочитися.
Потім поріжте качку великими шматками, покладіть в апельсиновий соус і прогрійте протягом 10-15 хвилин. На стіл подавайте відразу ж з овочами, і свіжою зеленню.