Рецепт Кабачки, запечені в сметані фото

Кабачки, запечені в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Кабачок , Мед
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Фуршет
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Цей рецепт кабачків, запечених в сметані, я підгледіла в одній кулінарній передачі. Мене зацікавив зовнішній вигляд таких собі закусочних паличок, вирішила приготувати. Смачно, раджу!

Опис приготування:

Мені дуже сподобалося готувати ці кабачки, запечені в сметані. Сметанний соус чудово доповнює смак овоча, а вже про клярі і говорити нема чого: поєднання сиру і панірувальних сухарів придумав геній! Дуже смачно, рекомендую спробувати!


  • Кабачок - 1 штука (чим більше, тим краще)
  • Крем - 1 Склянка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Оцет яблучний - 2 чайних ложки
  • Мед - 2 чайних ложки
  • Сухарі паніровочні - 0.5 склянки
  • Сир тертий - 0.5 склянки
  • Спеції - 1 За смаком
кабачки, запечені в сметані - фото крок 1
1. Кабачок миємо й нарізаємо довгими скибочками. Краще поріжте, як на фото, заощадите час.
кабачки, запечені в сметані - фото крок 2
2. Цибуля подрібнити і обсмажити до коричневого кольору. Далі в блендері змішаємо цибулю, мідь, оцет, гірчицю і спеції до однорідності. Після чого вливаємо сметану, перемішаємо ще раз.
кабачки, запечені в сметані - фото крок 3
3. В окремій мисці змішаємо рівну кількість сухарів і тертого сиру. Спецій додамо сюди поменше. Кожен шматочок кабачка занурюємо в сметанний соус, потім в цю суміш. Викладаємо на деко.
кабачки, запечені в сметані - фото крок 4
4. Запікати таких"їжачків" треба від десяти до двадцяти хвилин, поки кляр і шматочки сухарів не зарум'яниться. Подаємо з будь-яким соусом, я, наприклад, просто заново роблю той же, в який занурювали кабачки. Смачно!

Схожі рецепти