Рецепт Кабачки на зиму без закатки фото

Кабачки на зиму без закатки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Не завжди є можливість робити заготовки. Для зайнятих господинь пропоную простий і швидкий спосіб, як зберегти свіжі кабачки на зиму без закачування в домашніх умовах.

Опис приготування:

Найпростіший і доступний варіант, як зробити кабачки на зиму без закачування - це заморозка. Залежно від подальшого використання, їх можна підготувати по-різному. Але про все по порядку.

1. Для смаження кабачки найкраще нарізати тонкими пластинками. Попередньо вимийте їх, просушіть паперовим рушником. Гострим ножем наріжте і викладіть на деко або велику тарілку. При бажанні кабачки можна відразу посолити, додати спеції і обваляти в борошні.

2. Заготівля для рагу або інших овочевих страв передбачає нарізку кабачків невеликими кубиками. Розкладіть їх тонким шаром на деку, намагаючись не сильно тісно викладати. Тоді шматочки будуть прекрасно відділятися один від одного.

3. Ще один варіант, як приготувати кабачки на зиму без закачування - це натерти м'якоть на тертці. В даному випадку її потрібно трохи віджати і викласти в пакет для заморозки.

Коли кабачки як слід підмерзли, складіть їх в поліетиленовий пакет і приберіть в морозильник до потрібного моменту. Це відмінний варіант зберегти літні вітаміни на всю зиму без зайвого клопоту з закачуванням.


  • Кабачки - 1 кілограм
Найпростіший і доступний варіант, як зробити кабачки на зиму без закачування - це заморозка. Залежно від подальшого використання, їх можна підготувати по-різному. Але про все по порядку.

1. Для смаження кабачки найкраще нарізати тонкими пластинками. Попередньо вимийте їх, просушіть паперовим рушником. Гострим ножем наріжте і викладіть на деко або велику тарілку. При бажанні кабачки можна відразу посолити, додати спеції і обваляти в борошні.

2. Заготівля для рагу або інших овочевих страв передбачає нарізку кабачків невеликими кубиками. Розкладіть їх тонким шаром на деку, намагаючись не сильно тісно викладати. Тоді шматочки будуть прекрасно відділятися один від одного.

3. Ще один варіант, як приготувати кабачки на зиму без закачування - це натерти м'якоть на тертці. В даному випадку її потрібно трохи віджати і викласти в пакет для заморозки.

Коли кабачки як слід підмерзли, складіть їх в поліетиленовий пакет і приберіть в морозильник до потрібного моменту. Це відмінний варіант зберегти літні вітаміни на всю зиму без зайвого клопоту з закачуванням.

Схожі рецепти