Інвольтіні з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Правда, красиву назву, інвольтіні з баклажанів? Слово «інвольтіно» походить від італійського дієслова «інвольтаре», що означає загортати.
Насправді, це дуже смачні рулетики з баклажанів, на такого ж смачне соусі. Ця страва готувати дуже цікаво. Його можна подати як закуску. А можна подати як самостійне овочеве блюдо або ж, як гарнір. Як ви самі захочете. Але приготувати цю страву, щоб прикрасити свій стіл потрібно обов'язково.
- Баклажан - 1 штука
- Помідори черрі - 300 грам
- Томати у власному соку - 400 грам
- Сир Рікотта - 100 грам
- Тертий пармезан - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Базилік, лист - 4 штуки
- Свіжий шпинат - 100 грам
- Tertaya моцарелла - 100-200 грам
- Сіль і мелений перець - За смаком
1. Помідори черрі промийте, видаліть плодоніжки і помістіть в блендер. Додайте туди томати у власному соку. Всю цю масу подрібніть в блендері до стану пюре.
2. Приготуємо начинку для рулетів. В окремому посуді змішайте сире яйце, rikottu, пармезан, подрібнений часник, нарізаний дрібно базилік, сіль і перець. Все це добре збийте вінчиком.
3. Баклажан наріжте уздовж на тонкі пластини. Якщо баклажан великий, у вас повинно вийти 8 пластин. На тарілку викладайте по дві смужки і ставте в мікрохвильову піч хвилини на 3-4, щоб пластини стали м'якими. Так виконайте з усіма пластинами. Промокніть баклажановие пластини серветкою, щоб прибрати зайвий сік. На кожну смужку викладіть сирну начинку. Шпинат порвіть на шматочки і покладіть зверху на начинку.
4. Поверніть пластини рулетами. У форму для запікання на дно вилийте трохи томатного соусу. Рулетики покладіть в соус швом вниз. Вилийте зверху залишився соус.
5. На всю поверхню баклажанів посипте моцарелу.
6. Розігрійте заздалегідь духовку до 180-190 градусів і поставте туди форму. Випікається блюдо близько 20 хвилин. Рулетики за цей час пропекутся, а сир розплавиться. Перед подачею прикрасьте блюдо свіжим базиліком.