Індичка з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачної індички. Приготуйте коронна страва до святкового столу. Читайте, як приготувати індичку з журавлиною і пригощайте своїх близьких і гостей прекрасним гарячою стравою.
1. Починаємо з маринування індички. Натираємо її сіллю, перцем і спеціями, такими, які ви любите. Ставимо в холодильник на всю ніч, щоб гарненько просочилася.
2. Як тільки індичка замаринувалася, візьміть стерильний шприц і наберіть в нього соєвий соус. Проколіть їм індичку з усіх боків. Розподіляйте соєвий соус рівномірно по всій індичці.
3. Готуємо начинку для фарширування птиці. Нарізаємо кислі яблука на невеликі часточки і прибираємо серцевину. Тепер необхідно розмочити журавлину. Греєм сковорідку на вершковому маслі і обсмажуємо на ній яблука і журавлину. Довго смажити не потрібно.
4. Кладемо нашу індичку в форму для запікання, попередньо поклавши туди фольгу. Фаршируємо тушку шматочками яблук і журавлиною. Також покладіть трохи вершкового масла. Зашийте черево індички і загорніть її у фольгу.
5. Доводимо духовку до 180 градусів і ставимо в неї нашу індичку на 2 годину. Після цього дістаньте її з духовки і змастити сумішшю з меду і гірчиці, а потім знову відправляйте в духовку на 1 час. Залишається лише подати на стіл. Смачного!
- Індичка - 1 штука
- Журавлина - 100 грам (я беру сушену)
- Кислі яблука - 2 штуки
- Соєвий соус - 10 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
- Травневий мед - 2-3 Ст. Ложок (для обмазування)
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки (для обмазування)
2. Як тільки індичка замаринувалася, візьміть стерильний шприц і наберіть в нього соєвий соус. Проколіть їм індичку з усіх боків. Розподіляйте соєвий соус рівномірно по всій індичці.
3. Готуємо начинку для фарширування птиці. Нарізаємо кислі яблука на невеликі часточки і прибираємо серцевину. Тепер необхідно розмочити журавлину. Греєм сковорідку на вершковому маслі і обсмажуємо на ній яблука і журавлину. Довго смажити не потрібно.
4. Кладемо нашу індичку в форму для запікання, попередньо поклавши туди фольгу. Фаршируємо тушку шматочками яблук і журавлиною. Також покладіть трохи вершкового масла. Зашийте черево індички і загорніть її у фольгу.
5. Доводимо духовку до 180 градусів і ставимо в неї нашу індичку на 2 годину. Після цього дістаньте її з духовки і змастити сумішшю з меду і гірчиці, а потім знову відправляйте в духовку на 1 час. Залишається лише подати на стіл. Смачного!