Рецепт Індичка з журавлиною фото

Індичка з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Індичка, Птах, Фрукти, Яблука, Журавлина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Простий рецепт смачної індички. Приготуйте коронна страва до святкового столу. Читайте, як приготувати індичку з журавлиною і пригощайте своїх близьких і гостей прекрасним гарячою стравою.

1. Починаємо з маринування індички. Натираємо її сіллю, перцем і спеціями, такими, які ви любите. Ставимо в холодильник на всю ніч, щоб гарненько просочилася.

2. Як тільки індичка замаринувалася, візьміть стерильний шприц і наберіть в нього соєвий соус. Проколіть їм індичку з усіх боків. Розподіляйте соєвий соус рівномірно по всій індичці.

3. Готуємо начинку для фарширування птиці. Нарізаємо кислі яблука на невеликі часточки і прибираємо серцевину. Тепер необхідно розмочити журавлину. Греєм сковорідку на вершковому маслі і обсмажуємо на ній яблука і журавлину. Довго смажити не потрібно.

4. Кладемо нашу індичку в форму для запікання, попередньо поклавши туди фольгу. Фаршируємо тушку шматочками яблук і журавлиною. Також покладіть трохи вершкового масла. Зашийте черево індички і загорніть її у фольгу.

5. Доводимо духовку до 180 градусів і ставимо в неї нашу індичку на 2 годину. Після цього дістаньте її з духовки і змастити сумішшю з меду і гірчиці, а потім знову відправляйте в духовку на 1 час. Залишається лише подати на стіл. Смачного!

  • Індичка - 1 штука
  • Журавлина - 100 грам (я беру сушену)
  • Кислі яблука - 2 штуки
  • Соєвий соус - 10 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Травневий мед - 2-3 Ст. Ложок (для обмазування)
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки (для обмазування)
1. Починаємо з маринування індички. Натираємо її сіллю, перцем і спеціями, такими, які ви любите. Ставимо в холодильник на всю ніч, щоб гарненько просочилася.

2. Як тільки індичка замаринувалася, візьміть стерильний шприц і наберіть в нього соєвий соус. Проколіть їм індичку з усіх боків. Розподіляйте соєвий соус рівномірно по всій індичці.

3. Готуємо начинку для фарширування птиці. Нарізаємо кислі яблука на невеликі часточки і прибираємо серцевину. Тепер необхідно розмочити журавлину. Греєм сковорідку на вершковому маслі і обсмажуємо на ній яблука і журавлину. Довго смажити не потрібно.

4. Кладемо нашу індичку в форму для запікання, попередньо поклавши туди фольгу. Фаршируємо тушку шматочками яблук і журавлиною. Також покладіть трохи вершкового масла. Зашийте черево індички і загорніть її у фольгу.

5. Доводимо духовку до 180 градусів і ставимо в неї нашу індичку на 2 годину. Після цього дістаньте її з духовки і змастити сумішшю з меду і гірчиці, а потім знову відправляйте в духовку на 1 час. Залишається лише подати на стіл. Смачного!

Схожі рецепти