Індичка, тушкована в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо раніше вам не доводилося мати справу з індичкою, то це величезне упущення. М'ясо цієї птиці дуже корисне, смачне і дієтичне. Розповідаю, як приготувати індичку, тушковану в томатному соусі.
Думаю, що в такому соусі можна приготувати будь-яку частину тушки і навіть тельбухи. Соус готую на основі свіжих томатів, базиліка і часнику. Перед приготуванням індичку обсмажую на сковороді, а вже потім тушу її в соусі. Можна подавати грудки з будь-яким гарніром, а також просто з хлібом.
- Грудка індички - 1 кілограм
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Базилік - 1/2 пучка
- Печені помідори - 450 грам
- Вершки - 120 грам
1
Грудку мою і нарізаю скибочками, посипаю її сіллю і перцем з двох сторін.
2
Розігріваю сковороду з оливковою олією. Викладаю шматочки індички і обсмажую їх з двох боків до утворення легкої скоринки (близько 5 хвилин з кожного боку). Перекладаю птицю на тарілку.
3
Запечені томати відправляю в блендер і подрібнюю до однорідної маси.
4
Повертаю сковороду на вогонь і викладаю рубаний часник, додаю половину всього базиліка і обсмажую 1 хвилину.
5
Вливаю на сковороду подрібнені томати, додаю вершки і доводжу соус до кипіння, за смаком солю і перчу.
6
Відправляю шматочки індички на сковороду і тушу їх 10-15 хвилин. Посипаю страву залишилися базиліком і подаю з гарніром або самостійно.