Індичка в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Просто, швидко і смачно - основні характеристики цієї страви. М'яке м'ясо і ароматний соус прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром. Приготувати таку страву легко зможе будь-який з вас. Так що пробуємо.
Ніжне м'ясо індички і ароматний томатний соус - це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру: до каші, kartofelyu або макаронні вироби. І приготувати таку страву дуже легко. Не вірите? Я розповім, як приготувати індичку в томатному соусі, а ви спробуйте приготувати і переконайтеся, що це дійсно просто. Приступимо?
- Філе індички - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Часник - 1-2 зубчиків (за смаком)
- Томатний соус - 300-400 мілілітрів (або 2 ст. L. Томатної пасти)
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Паприка сушена порошок - 0, 5 чайних ложки
- Зіра - 1-2 Щепоток
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Зелень петрушки, базиліка - 20 грам

Моєму м'ясо і нарізаємо на невеликі шматочки: хоч кубиками, хоч смужками. Це вже як вам більше подобається.

Чистий цибулю, дрібно нарізаємо і відправляємо його на сковороду обсмажувати в невеликій кількості масла.

Чистим морковь, натираємо її на крупній тертці або середньої. Додаємо до цибулі і обсмажуємо практично до готовності.

Одночасно з овочами на другий сковороді на сильному вогні обсмажуємо на рослинному маслі м'ясо.

Овочі у нас майже готові, додаємо до них томатний соус і спеції, даємо покипіти кілька хвилин. Якщо у вас томатна паста, розводимо її водою до потрібної вам густоти.

Коли м'ясо обсмажити і стало приблизно ось таким, зменшуємо вогонь під сковорідкою. Додаємо до м'яса очищений і подрібнений часник.

Виливаємо томатний соус з овочами в сковороду до м'яса, додаємо сіль і дрібно нарізану зелень. Тушкуємо під кришкою до готовності м'яса (приблизно 15 хвилин). Не забуваємо помішувати.