Індичка по американськи з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування індички по-американськи з кефіром зайвий раз доведе, що індичатина хороша в будь-якому вигляді, а з кефіром і каррі вона виходить особливо пікантною!
Щоб страва була пікантним і не дуже прісним, додаємо якомога більше спецій! так, для приготування індички по-американськи з кефіром, нам знадобиться каррі (я беру більше гостру суміш), листя лайма (сушені або свіжі - це не важливо, можна навіть м'ятою замінити), Braai, часниково-імбирна паста (мені на очі потрапила в магазині - всім раджу), а також сіль і перець. До речі, без сколотин можна обійтися, додавши трохи більше кефіру.
- Індичка - 1 кілограм
- Бавовна - 4 Ст. Ложки
- Каррі - 3, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Часниково-імбирна паста - 0, 5 чайних ложки
- Braai - 1 Ст. Ложка
- Листя лайма - - За смаком
- Картопля - 4 штуки
- Томати - 2 штуки
- Кокосове молоко - 100 мілілітрів
Спочатку замаринуйте індичку. Готуємо маринад: змішайте кефір, сколотини і чайну ложку каррі (можна і менше). Добре перемішайте.
Індичку промийте і поріжте невеликими кубиками. Залийте дієти сумішшю, залиште маринуватися на півгодини при кімнатній температурі.
Готуємо каррі: поріжте цибулю і часник (нЕ дрібнити). Підготуйте спеції. Промийте листя лайма і кинзу. У каструлі розігрійте оливкову олію, додайте залишився каррі. Обсмажуйте, помішуючи. По виду і густоті повинно нагадувати томатну пасту.
Потім додаємо цибулю і часник. Обсмажуємо, при необхідності додаємо оливкову олію, щоб не пригоріло. Поріжте кубиками картоплю і помідори.
Маринад злийте, він нам уже не знадобиться. Додайте в каструлю індичку, обсмажте її з овочами хвилин 10. Потім додаємо кокосове молоко, бульйон, картоплю, помідори, имбирно-часникову пасту, зелень і все-все спеції. Перемішуємо, і на маленькому вогні тушкуємо хвилин 35-40.
Блюдо готово, коли картопля і індичка повністю готові. Любителі гострого можуть в кінці додати перець чилі.
Подавати готову індичку з кефіром по-американськи раджу з кукурудзяними коржами (або з лавашем) і рисом. Смачного!