Ікра з квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Квасоля - відмінний овоч, з крохмальної текстурою і м'яким смаком, з нього можна приготувати багато різних страв. Але сьогодні хочу поділиться рецептом, як приготувати ікру з червоної квасолі з перцем.
Опис приготування:
Ікра з квасолі - відмінний гарнір до основної страви. Ділюся рецептом, як приготувати ікру з червоної квасолі. Квасоля сама по собі дуже крохмалиста, щоб надати ікрі соковитості я додаю багато овочів. Я не сильно перемелюю ікру, люблю коли трапляються шматочки солодкого перцю і моркви. Також можна додати трохи вершкового масла.
- Квасоля червона - 200 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Мокрова - 1 штука
- Гострий перець - 30 грам
- Селера - 2 штуки (стебла)
- Помідор - 1 штука
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 1 пучок
Квасоля промийте і замочіть у воді на ніч.
Коли квасоля набубнявіє, перекладіть її в сотейник з товстим дном і відправте вариться до м'якості, приблизно 1-1, 5 годину.
Поки квасоля вариться, приготуйте овочі. Все помийте, видаліть зайве і поріжте. Моркву натріть на тертці.
Обсмажте на сковороді до золотистого кольору морква з цибулею, потім, додайте всі інші овочі і обсмажте ще пару хвилин.
Зелень дрібно наріжте і додайте до овочів.
Коли квасоля звариться, складіть її в чашку блендера, додайте овочі.
Бажано, щоб квасоля була ще теплою, так вона краще вбере ароматне масло.
Збийте все до однорідності, ікра готова!