Ікра ovoshtnaya
(покроковий рецепт з фото)
Овочеву ікру можна подати до святкового або буденному столу як в якості закуски, так і як гарнір до страв з м'яса. Смачно в гарячому і в охолодженому вигляді.
Дуже корисне і смачне блюдо, яке можна приготувати дуже швидко і навіть законсервувати на зиму. Овочі можна брати будь-які сезонні, у мене сьогодні варіант з баклажанами, кабачком, помідорами, перцем, цибулею, морквою і часником. Коли урожай балує своїм достатком, я часто готую таку ікру. Неодмінно рекомендую і вам приготувати ікру овочеву, впевнена, результат вам сподобається!
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Паприка - За смаком
- Прованські трави - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Всі овочі наріжте приблизно однаковими кубиками. Спочатку нарізаємо баклажан, обсмажуємо його, періодично помішуючи до готовності і перекладаємо поки на тарілку.
Потім в цій же сковороді обсмажити цибулю до м'якості.
Додайте моркву і готуйте все разом близько 3-5 хвилин.
Додайте кабачок. Якщо кабачок перезрілий, то попередньо перед нарізкою знімаємо шкірку і видаляємо насіння. Продовжуємо готувати 5 хвилин.
Додайте болгарський перець і обсмажуємо овочі ще пару хвилин.
Потім поверніть назад обсмажені баклажани, додайте нарізані без шкурки помідори, подрібнений ножем часник, сіль і спеції за смаком. Можна ікру спробувати, якщо кислувато, то додайте 1-2 щіпки цукру. Все перемішайте і готуйте ще приблизно 5 хвилин.
В кінці за бажанням можна додати будь-яку сезонну свіжу зелень. Ікра ovoshtnaya готовий.
Смачного!