Холодець зі скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте до наступного застілля приготувати заливне з скумбрії в домашніх умовах, - готується дуже просто, а виходить набагато вишуканіші, ніж усім приївся холодець. До того ж це економніше!
Такий рецепт приготування заливного з скумбрії дуже простий, і особливих зусиль від вас не зажадає - хіба що рибні кісточки діставати важкувато. Але зате наскільки смачним, ніжним і навіть вишуканим виходить холодець - словами не передати, настійно вам рекомендую саме цей простий рецепт заливного з скумбрії, хоча в принципі, за цією ж схемою рибу можна готувати всіх видів і сортів. Хай щастить!
- Скумбрія - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Морква - 1 штука
- Желатин - 2 чайних ложки
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лимон - За смаком
1. Скумбрію розморозимо, промиємо, і позбудемося голови і нутрощів.
2. Ріжемо рибу порційними шматочками, позбавляючись від кісточок. Желатин розводимо, як написано на упаковці.
3. У холодну воду кладемо рибу, цибуля разом з лушпинням, морква і спеції, і варимо на маленькому вогні 20 хвилин. Бульйон зливаємо в миску, трохи охолоджуємо, і змішуємо з желатином.
4. Рибку виловлюємо з каструлі, кожен шматочок фаршируємо лимоном, вареною морквиною або журавлиною - хто як любить. Можна також натерти сіллю і спеціями.
5. Можна залити бульйоном прямо в великій мисці, або ж розділити рибу по формах, залити, і винести на балкон, або в холодильник. На наступний день дістаємо, перевертаємо - вуаля!