Хінкалі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже довго ламала голову, як приготувати хінкалі на кефірі, щоб було смачно. Перепробувала багато рецептів, але виходило, м'яко кажучи, погано. Але цей рецепт мене вразив, вийшло дивовижно!
Чудовий повноцінний обід або вечерю готовий. Подайте хінкалі на кефірі красиво, покладіть хінкалі на тарілку, м'ясо курки покладіть на іншу, в блюдце налийте теплий бульйон, приготуйте соус. Можна як соус використовувати томатну пасту, але я так не дуже люблю і готую сметанний соус. Для цього змішайте часник, сметану і зелень, полийте соусом хінкалі, виходить неймовірно красиво і смачно. Приготуйте хінкалі на кефірі будинку.
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Мука - 1000 грам
- Кефір - За смаком
У велику миску просійте борошно. Додайте туди трохи соди (нЕ гасити), трохи солі, суто на ваш смак. Перемішайте і влийте туди кефір або кисле молоко. Кефір я зазвичай ллю на-віч, доти, поки тісто не стане крутим і однорідним. Перемішайте тісто руками, воно повинно бути гладким і еластичним.
Готове тісто залиште в холодильнику на кілька годин. Після того, як тісто охолоне, розділіть його на 2-3 шматка, для зручності посипте стільницю борошном і підготуйте качалку.
Розкачайте тісто на тонкі шматочки, приблизно 7-10 мм. Після цього візьміть ніж і поріжте майбутні хінкалі на шматочки, шматочки не повинні бути великими, в іншому випадку вийде не дуже смачно і їсти їх буде незручно.
Відваріть бульйон, для цього покладіть в підсолену воду шматок м'яса, я вважала за краще курку, трохи приправи, варіть приблизно 1, 5-2 годину. Після того як бульйон буде готовий, виловіть з нього м'ясо, перекладіть туди хінкалі і варіть приблизно хвилин 15-20. Готові хінкалі розкладіть по тарілках і подавайте до столу з м'ясом і соусом. Смачного!