Хашлама з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найсмачніших кавказьких страв - це хашлама з яловичини. По суті, це хитрий спосіб варіння яловичого м'яса. Зробіть все строго за рецептом - і будете в захваті від результату.
Напевно, багато хто з вас чули про існування такого блюда, як хашлама. Це дуже популярне кавказьке блюдо, яке вважається традиційним в Кахетії (регіон Грузії). Там це блюдо носить ритуальний характер. В інших кавказьких регіонах хашламу готують і з інших видів м'яса, проте сьогодні я зупинюся на рецепті халшами з яловичини. Отже, готуємо!
- Яловичина молода - 1 кілограм
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - - За смаком
Яловичину помийте і наріжте на великі шматки. Покладіть в глибоку каструлю з гарячою водою, накрийте кришкою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, після чого злийте воду.
Заливаємо яловичину свіжою водою, додаємо розрізану навпіл цибулину. Чи не солимо. Доводимо до кипіння, ретельно знімаємо пінку з поверхні води. Накриваємо, залишивши невеликий отвір, і варимо 1 годину на середньому вогні.
Через годину додаємо лавровий лист, чорний перець і часник. Знову накриваємо і варимо ще 2 годину. Через 2 години халшама з яловичини готова. Подаємо шматочки м'яса з невеликою кількістю бульйону, в якому вони варилися, і свіжою зеленню.