Рецепт Хашлама з яловичини фото

Хашлама з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Хашлама
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Одне з найсмачніших кавказьких страв - це хашлама з яловичини. По суті, це хитрий спосіб варіння яловичого м'яса. Зробіть все строго за рецептом - і будете в захваті від результату.

Опис приготування:

Напевно, багато хто з вас чули про існування такого блюда, як хашлама. Це дуже популярне кавказьке блюдо, яке вважається традиційним в Кахетії (регіон Грузії). Там це блюдо носить ритуальний характер. В інших кавказьких регіонах хашламу готують і з інших видів м'яса, проте сьогодні я зупинюся на рецепті халшами з яловичини. Отже, готуємо!

  • Яловичина молода - 1 кілограм
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - - За смаком
хашлама з яловичини - фото крок 1
Яловичину помийте і наріжте на великі шматки. Покладіть в глибоку каструлю з гарячою водою, накрийте кришкою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, після чого злийте воду.
хашлама з яловичини - фото крок 2
Заливаємо яловичину свіжою водою, додаємо розрізану навпіл цибулину. Чи не солимо. Доводимо до кипіння, ретельно знімаємо пінку з поверхні води. Накриваємо, залишивши невеликий отвір, і варимо 1 годину на середньому вогні.
хашлама з яловичини - фото крок 3
Через годину додаємо лавровий лист, чорний перець і часник. Знову накриваємо і варимо ще 2 годину. Через 2 години халшама з яловичини готова. Подаємо шматочки м'яса з невеликою кількістю бульйону, в якому вони варилися, і свіжою зеленню.

Схожі рецепти