Гуляш з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з баранини призначений для довгого холодного вечора в колі сім'ї. Ця страва вас зігріє, наситить, вразить своїм чудовим смаком. Баранина повинна бути свіжою і відмінної якості.
Як приготувати гуляш з баранини?
1. Баранину наріжте кубиками, приправити сіллю, поперчіть і обваляйте в борошні.
2. У великій каструлі розігрійте масло і поступово обсмажте шматочки баранини. М'ясо повинно міститися в один ряд. Смажте його до коричневого кольору з усіх боків порціями. Кожну попередню вибирайте на окрему тарілку і смажте наступну.
3. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте в маслі в тій же каструлі, де смажили м'ясо. Лук повинен бути м'яким.
4. Потім додайте подрібнений часник і смажте хвилинку.
5. Додайте вино, тушкуйте трохи, потім поверніть в каструлю м'ясо.
6. Накрийте кришкою, додайте чебрець, лавровий лист, влийте бульйон і тушкуйте гуляш до м'якості м'яса на повільному вогні.
7. Картоплю і моркву почистіть і наріжте великими кубиками. Додайте в каструлю, збільшіть вогонь і тушкуйте, не закриваючи кришкою, протягом 10 хвилин.
8. Перед подачею додайте горошок, перемішайте, виберіть гілочки чебрецю і лавровий лист.
Гуляш з баранини готовий!
Смачного!
- Баранина - 450-500 грам
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Томатна паста - 1/2 склянки
- Яловичий бульйон - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Чебрець, гілочки - 3-4 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Горошок - 1/2 склянки (свіжий або морожений)
1. Баранину наріжте кубиками, приправити сіллю, поперчіть і обваляйте в борошні.
2. У великій каструлі розігрійте масло і поступово обсмажте шматочки баранини. М'ясо повинно міститися в один ряд. Смажте його до коричневого кольору з усіх боків порціями. Кожну попередню вибирайте на окрему тарілку і смажте наступну.
3. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте в маслі в тій же каструлі, де смажили м'ясо. Лук повинен бути м'яким.
4. Потім додайте подрібнений часник і смажте хвилинку.
5. Додайте вино, тушкуйте трохи, потім поверніть в каструлю м'ясо.
6. Накрийте кришкою, додайте чебрець, лавровий лист, влийте бульйон і тушкуйте гуляш до м'якості м'яса на повільному вогні.
7. Картоплю і моркву почистіть і наріжте великими кубиками. Додайте в каструлю, збільшіть вогонь і тушкуйте, не закриваючи кришкою, протягом 10 хвилин.
8. Перед подачею додайте горошок, перемішайте, виберіть гілочки чебрецю і лавровий лист.
Гуляш з баранини готовий!
Смачного!