Гуляш в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготований в духовці гуляш прикрасить не тільки буденний вечерю, але і знатний святковий стіл. Гуляш виходить ароматний, ніжний, під густим пряним соусом, а м'ясо просто розвалюється. Спробуйте!
Опис приготування:
Дві склянки бульйону в рецепті можна замінити бульйонних кубиків і двома склянками окропу.
Отже, як приготувати гуляш в духовці?
1. М'ясо промийте, просушіть паперовим рушником і наріжте великими кубиками. Обваляйте в борошні.
2. У товстостінній великій сковороді нагрійте масло і обсмажте шматочки м'яса протягом 5-8 хвилин з усіх боків. Викладіть на тарілку.
3. У тій же сковороді обсмажте почищений і нарізаний кубиками цибулю до м'якості (близько 10 хвилин).
4. Додайте кмин, сіль, перець, обсмажте пару хвилин, помішуючи.
5. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.
6. У сковороду додайте нарізаний смужками болгарський перець, нарізані кубиками помідори і обсмажене м'ясо. Перемішайте і влийте бульйон. Доведіть до кипіння, підвищивши вогонь.
7. Якщо ваша сковорода підходить для запікання страв в духовці, то робити нічого не треба, прямо в ній і поставимо запікатися. А якщо немає, то доведеться перекласти гуляш в посуд, придатну для запікання в духовці.
8. Запікайте гуляш в духовці протягом 45 хвилин.
Гуляш в духовці готовий!
Подавайте з картоплею або рисом.
Смачного!
- М'ясо - 400 грам (курка, свинина або яловичина)
- Болгарський перець - 2 штуки
- Паприка угорська - 1 Ст. Ложка
- Чилі порошок - 1 Чайна ложка (якнайменше)
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Помідори - 5 штук
- Бульйон м'ясний - 2 склянки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком (для прикраси)
Отже, як приготувати гуляш в духовці?
1. М'ясо промийте, просушіть паперовим рушником і наріжте великими кубиками. Обваляйте в борошні.
2. У товстостінній великій сковороді нагрійте масло і обсмажте шматочки м'яса протягом 5-8 хвилин з усіх боків. Викладіть на тарілку.
3. У тій же сковороді обсмажте почищений і нарізаний кубиками цибулю до м'якості (близько 10 хвилин).
4. Додайте кмин, сіль, перець, обсмажте пару хвилин, помішуючи.
5. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.
6. У сковороду додайте нарізаний смужками болгарський перець, нарізані кубиками помідори і обсмажене м'ясо. Перемішайте і влийте бульйон. Доведіть до кипіння, підвищивши вогонь.
7. Якщо ваша сковорода підходить для запікання страв в духовці, то робити нічого не треба, прямо в ній і поставимо запікатися. А якщо немає, то доведеться перекласти гуляш в посуд, придатну для запікання в духовці.
8. Запікайте гуляш в духовці протягом 45 хвилин.
Гуляш в духовці готовий!
Подавайте з картоплею або рисом.
Смачного!