Рецепт Гуляш в духовці фото

Гуляш в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготований в духовці гуляш прикрасить не тільки буденний вечерю, але і знатний святковий стіл. Гуляш виходить ароматний, ніжний, під густим пряним соусом, а м'ясо просто розвалюється. Спробуйте!

Опис приготування:

Дві склянки бульйону в рецепті можна замінити бульйонних кубиків і двома склянками окропу.

Отже, як приготувати гуляш в духовці?

1. М'ясо промийте, просушіть паперовим рушником і наріжте великими кубиками. Обваляйте в борошні.

2. У товстостінній великій сковороді нагрійте масло і обсмажте шматочки м'яса протягом 5-8 хвилин з усіх боків. Викладіть на тарілку.

3. У тій же сковороді обсмажте почищений і нарізаний кубиками цибулю до м'якості (близько 10 хвилин).

4. Додайте кмин, сіль, перець, обсмажте пару хвилин, помішуючи.

5. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.

6. У сковороду додайте нарізаний смужками болгарський перець, нарізані кубиками помідори і обсмажене м'ясо. Перемішайте і влийте бульйон. Доведіть до кипіння, підвищивши вогонь.

7. Якщо ваша сковорода підходить для запікання страв в духовці, то робити нічого не треба, прямо в ній і поставимо запікатися. А якщо немає, то доведеться перекласти гуляш в посуд, придатну для запікання в духовці.

8. Запікайте гуляш в духовці протягом 45 хвилин.

Гуляш в духовці готовий!

Подавайте з картоплею або рисом.

Смачного!


  • М'ясо - 400 грам (курка, свинина або яловичина)
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Паприка угорська - 1 Ст. Ложка
  • Чилі порошок - 1 Чайна ложка (якнайменше)
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Помідори - 5 штук
  • Бульйон м'ясний - 2 склянки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Петрушка свіжа - За смаком (для прикраси)
Дві склянки бульйону в рецепті можна замінити бульйонних кубиків і двома склянками окропу.

Отже, як приготувати гуляш в духовці?

1. М'ясо промийте, просушіть паперовим рушником і наріжте великими кубиками. Обваляйте в борошні.

2. У товстостінній великій сковороді нагрійте масло і обсмажте шматочки м'яса протягом 5-8 хвилин з усіх боків. Викладіть на тарілку.

3. У тій же сковороді обсмажте почищений і нарізаний кубиками цибулю до м'якості (близько 10 хвилин).

4. Додайте кмин, сіль, перець, обсмажте пару хвилин, помішуючи.

5. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.

6. У сковороду додайте нарізаний смужками болгарський перець, нарізані кубиками помідори і обсмажене м'ясо. Перемішайте і влийте бульйон. Доведіть до кипіння, підвищивши вогонь.

7. Якщо ваша сковорода підходить для запікання страв в духовці, то робити нічого не треба, прямо в ній і поставимо запікатися. А якщо немає, то доведеться перекласти гуляш в посуд, придатну для запікання в духовці.

8. Запікайте гуляш в духовці протягом 45 хвилин.

Гуляш в духовці готовий!

Подавайте з картоплею або рисом.

Смачного!

Схожі рецепти