Гуляш по-угорськи з галушками
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш по-угорськи з галушками - це ситне зігріваючий гостре блюдо, яке стане запорукою здоров'я вашої сім'ї в холодну пору року.
Загул - це національне угорське блюдо, яке придумали пастухи. Варили вони його в казані, як густий зігріваючий суп. До сих пір багато людей не можуть прийти до спільної думки, загул - це суп або повноцінне друга страва. Так як для супу він густий, а для другого - занадто рідкий. Але як його не назви - це дуже смачно! Сьогодні я розповім, як приготувати гуляш по-угорськи з галушками.
- Яловичина - 500 грам
- Smalec - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 500 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Паста томатна - 1 Ст. Ложка
- Бульйон м'ясний - 500 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Кмин - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
Промийте, обсушити і порізати м'ясо на кубики 2х2 см. Увімкніть мультиварку в режимі "гасіння" з 1 час 30 хвилин. Розтопіть в її чаші смалець і обсмажте цибулю до м'якості, додати сушений перець, кмин.
М'ясо обсмажте з усіх боків протягом 5 хвилин. Додайте подрібнений часник, півсклянки бульйону (не холодного! ). Закрийте кришку і тушкуйте 1 час.
Очищену картоплю поріжте кубиками трохи менше м'яса. Томати, перець гіркий і солодкий наріжте шматочками. Всі овочі викладіть до м'яса, додайте томатну пасту, налийте бульйон, так щоб він на палець не покривав гуляш. Посоліть за смаком і тушкуйте при закритій кришці до готовності картоплі.
Поки готується гуляш, приготуємо галушки. Розмішайте яйце, трохи посоліть і додайте борошно і замісити круте тісто. Скачайте в ковбаску і поріжте на тонкі скибочки. Кожен притисніть пальцем в центрі і додайте в гуляш. Як тільки галушки спливуть, гулянки готові.
Гуляш подавайте гарячим із зеленню. Смачного!