Грінки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так хочеться чогось смачного, ароматного і зігріває, але зовсім не хочеться стирчати довго біля плити. Грінки з грибами - відмінне блюдо для тих, у кого вічний брак часу.
Скибочки хліба підсушують, грибочки і куряче філе обсмажуємо, потім викладаємо всі інгредієнти на скибочки хліба, присипаємо сиром і запікаємо в гарячій духовці близько 10 хвилин.
- Шматочки житнього хліба - 4 штуки
- Філе куряче відварене - 100 грам
- Печериці - 150 грам
- Гілка сушеного чебрецю - 1 штука
- Сир твердих сортів - 70 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка

Це відмінне швидке блюдо, яке рекомендую взяти на замітку напередодні холодів. Вже дуже воно добре "пробирає" (в сенсі надає тепло організму) і насичує.
Відварене куряче філе і чисті гриби дрібно нарізати.
З варіантів для цього рецепта можу порадити приготувати тільки з грибами і пармезаном, а також замість курячого філе додати ріпчасту цибулю, тобто. Гриби з цибулею (ну і сир, само собою) - всі варіанти дуже смачні! Готувала тільки з печерицями, інші грибочки не пробувала, але має бути смачно, з лісовими-то, з ароматними….
Відварене куряче філе і чисті гриби дрібно нарізати.
З варіантів для цього рецепта можу порадити приготувати тільки з грибами і пармезаном, а також замість курячого філе додати ріпчасту цибулю, тобто. Гриби з цибулею (ну і сир, само собою) - всі варіанти дуже смачні! Готувала тільки з печерицями, інші грибочки не пробувала, але має бути смачно, з лісовими-то, з ароматними….

Хліб злегка обсмажити / підсушити на сухій сковорідці з обох сторін.

Хліб прибрати зі сковорідки, струсити крихти. Розпустити на цій же сковорідці вершкове масло. Обсмажити подрібнені філе і гриби разом з гілочкою чебрецю. Маса повинна на 1/3 або 1/4 ужарітся в обсязі за рахунок печериць. Вони досить втрачають в обсязі.

Зарум'янений хліб викласти на деко, зверху - грибну масу (я її не солю, т.К в принципі мало використовую сіль, до того ж потрібно враховувати солоність сиру). Посипати заготовки тертим сиром.

Поставити в гарячу духовку (180 градусів) і запікати близько 10 хвилин.

Подавати відразу ж, з пилу-з жару. Прикрасити на свій смак (скибочки помідорів, оливки, свіжа зелень).