Грибний строганов з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом одного смачної страви з грибів. Грибний строганов - адаптація класичного рецепту бефстроганова з яловичини.
Для приготування грибного Строганова підходять гриби, які не вимагають попередньої термічної обробки. Наприклад, Лісіцкі, печериці, гливи, занности, енокі. Можна взяти якийсь один вид, а можна зробити асорті.
- Занности - 150-200 грам
- Печериці - 150-200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Петрушка - 1/2 пучка
- Вершки 12% - 200 мілілітрів
- Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1-2 Щепоток
- Італійські трави - 2-3 Щепоток
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка

Підготуйте продукти, які вказані в рецепті.

Гриби помийте, наріжте великими скибочками. Розігрійте сковороду на великому вогні. Обсмажте гриби на сухій сковороді, періодично помішуючи. Гриби за обсягом повинні зменшитися в два рази.

Лук наріжте тонкими півкільцями, а часник дрібними кубиками. Зменшіть вогонь до середньої температури. Додайте оливкову олію, і обсмажити цибулю і часник до м'якості.

Приправте гриби чорним перцем, паприкою і травами, перемішайте.

Крупно порубати петрушку, додайте до грибів.

Вершки окремо змішайте з кетчупом, потім влийте на сковороду. Додайте сіль, ще раз перемішайте. Гасіть гриби приблизно 5-10 хвилин до густої, кремової консистенції.

Подавайте грибний строганов з рисом і свіжою зеленню, смачного!