Рецепт Грибний строганов з кетчупом фото

Грибний строганов з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.

Хочу поділитися з вами рецептом одного смачної страви з грибів. Грибний строганов - адаптація класичного рецепту бефстроганова з яловичини.

Опис приготування:

Для приготування грибного Строганова підходять гриби, які не вимагають попередньої термічної обробки. Наприклад, Лісіцкі, печериці, гливи, занности, енокі. Можна взяти якийсь один вид, а можна зробити асорті.

  • Занности - 150-200 грам
  • Печериці - 150-200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Вершки 12% - 200 мілілітрів
  • Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Чорний перець - 1-2 Щепоток
  • Італійські трави - 2-3 Щепоток
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
грибний строганов з кетчупом - фото крок 1
Підготуйте продукти, які вказані в рецепті.
грибний строганов з кетчупом - фото крок 2
Гриби помийте, наріжте великими скибочками. Розігрійте сковороду на великому вогні. Обсмажте гриби на сухій сковороді, періодично помішуючи. Гриби за обсягом повинні зменшитися в два рази.
грибний строганов з кетчупом - фото крок 3
Лук наріжте тонкими півкільцями, а часник дрібними кубиками. Зменшіть вогонь до середньої температури. Додайте оливкову олію, і обсмажити цибулю і часник до м'якості.
грибний строганов з кетчупом - фото крок 4
Приправте гриби чорним перцем, паприкою і травами, перемішайте.
грибний строганов з кетчупом - фото крок 5
Крупно порубати петрушку, додайте до грибів.
грибний строганов з кетчупом - фото крок 6
Вершки окремо змішайте з кетчупом, потім влийте на сковороду. Додайте сіль, ще раз перемішайте. Гасіть гриби приблизно 5-10 хвилин до густої, кремової консистенції.
грибний строганов з кетчупом - фото крок 7
Подавайте грибний строганов з рисом і свіжою зеленню, смачного!

Схожі рецепти