«грибна галявина» салат
(покроковий рецепт з фото)
"грибна галявина" - салат, який може скласти конкуренцію традиційними і улюбленим салатів "олів'є" і оселедця під шубою. Цей ситний листковий стане прикрасою будь-якого святкового застілля.
"грибна галявина" - це салат, який готується саме з печерицями, але можна замінити їх і іншими грибами. Можна зробити його не тільки з куркою, але і з будь-яким відвареним м'ясом або шинкою. Спробуйте поекспериментувати і ви зможете знайти для себе власний улюблений рецепт. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати традиційний варіант цього відмінного святкового салату.
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Мариновані печериці - 300 грам
- Куряче філе - 2 штуки
- Мариновані огірки - 5 штук
- Яйця - 3 штуки
- Сир твердих сортів - 25 грам
- Майонез - 200 грам
1
Промийте філе і поставте відварюватися в трохи підсоленій воді до готовності, 30-40 хвилин. Коду м'ясо відварити, наріжте його на смужки.
2
Картоплю і моркву промийте і зваріть до готовності. Коли овочі зваряться, почистіть їх від шкірки. Відваріть яйця.
3
Варена картопля, морква поріжте дрібними кубиками, яйця натріть на крупній тертці. Огірки і курку поріжте на тонкі смужки. Сир також натріть на тертці. Зелень дрібно нарубати.
4
Будь-яку круглу ємність змастіть маслом або вистелити харчовою плівкою по дну. Далі викладіть шаром в неї гриби капелюшками вниз. Посипте зверху зеленню.
5
Далі викладайте всі підготовлені інгредієнти шарами в наступному порядку: морква, картопля, курку, огірочки, яйця і сир. Кожен шар обов'язково промажте майонезом.
6
При необхідності посоліть шар відвареної картоплі, моркви і яєць. Зібраний салат поставте в холодильник, щоб він просочився. При подачі поставте на посуд плоске блюдо і акуратно переверніть посуд.