Грецький салат з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте своїх рідних і близьких цим простим, але разом з тим вишуканим блюдом! Рецепт приготування грецького салату з сьомгою - для вас!
Лосось, або атлантичний лосось - рибка ніжна, "тонка" . Вона не терпить великої кількості жиру, достатку прянощів або довгої термічної обробки. Найсмачніша сьомга - злегка припущена на сковороді або злегка підсмажена на грилі.
Сьомга зі свіжими овочами, ароматним оливковою олією, пікантним сиром фета і маслинами - ідеальна основа для полудня, легкого обіду або навіть романтичної вечері. Крім того, рецепт приготування грецького салату з сьомгою може стати прикрасою дружній святкової вечірки або сімейного обіду!
- Лосось - 450 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20-25 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Фета - 200 грам
- Масло оливкове - 7-8 Ст. Ложок(2 для приготування сьомги, інше для заправки салату)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком
М'якоть сьомги відокремити від шкіри, видалити кістки. Нарізати на порційні шматки, посолити, поперчити. Обсмажити на грилі або сковороді з невеликою кількістю масла 3-4 хвилини з кожного боку.
Поки сьомга остигає, вимити й обсушити овочі (не забудьте про зелень! ). Нарізати огірки.
І помідори.
У перцю видалити плодоніжки, вичистити насіння. Нарізати перець тонкими смужками.
Подрібнити зелень.
Нарізати фету кубиками.
Видавити сік з лимона.
Лук нашаткувати тонкими півкільцями.
Скласти овочі та зелень в салатник. Викласти очищені від кісточок маслини. Посолити, поперчити, додати орегано. Заправити олією і перемішати. Розподілити салат по порційних тарілках, зверху викласти шматки сьомги, полити лимонним соком. Смачного!