Рецепт Гречка з грибами фото

Гречка з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Гриби , Печериці , Гречка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , На сніданок
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Ви любите гречану крупу? Тоді спробуйте приготувати гречку з грибами. Ці продукти створюють прекрасне поєднання. А з доповненням у вигляді вершкового соусу гречана крупа стає особливо ніжною.

Опис приготування:

В основі грибного соусу лежать печериці, вершки і обсмажену цибулю. Я доповнила його морквою і томатною пастою, щоб отримати ніжний червонуватий відтінок. Але класичний білий соус теж прекрасно поєднується з гречкою, а готується він ще швидше.

Під час гасіння соусу, можна додати до нього кілька лаврових листів, якщо вам подобається їх аромат.

  • Крупа гречана - 100 грам
  • Печериці - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
гречка з грибами - фото крок 1
Закип'ятіть воду і трохи її підсолити. Як тільки вода закипіла - закиньте туди промиту гречану крупу і відваріть її до готовності. Зазвичай гречану крупу варять близько 20 хвилин.
гречка з грибами - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте невеликими шматочками. Морква теж очистіть і натріть на крупній тертці або дуже дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію і обсмажте моркву з цибулею до м'якості і золотистого кольору. Потім туди ж відправте промиті і дрібно нарізані печериці. Накрийте сковороду і тушкуйте вміст на слабкому вогні.
гречка з грибами - фото крок 3
Тепер прийшов час додати в майбутній соус вершки і томатну пасту. Потім можна додати сіль і чорний мелений перець за смаком. Туди ж додайте дрібно посічену петрушку. Гасіть соус, поки вершки не випарується наполовину.
гречка з грибами - фото крок 4
З гречаної крупи злийте воду і викладіть її на тарілки. 100 грам крупи вистачає на 2 порції. Зверху на крупу вилийте соус. За смаком додайте до страви свіжі овочі. Щоб гречка просочилася грибним соусом, перед їжею блюдо потрібно перемішати.

Схожі рецепти