Гречка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите гречану крупу? Тоді спробуйте приготувати гречку з грибами. Ці продукти створюють прекрасне поєднання. А з доповненням у вигляді вершкового соусу гречана крупа стає особливо ніжною.
В основі грибного соусу лежать печериці, вершки і обсмажену цибулю. Я доповнила його морквою і томатною пастою, щоб отримати ніжний червонуватий відтінок. Але класичний білий соус теж прекрасно поєднується з гречкою, а готується він ще швидше.
Під час гасіння соусу, можна додати до нього кілька лаврових листів, якщо вам подобається їх аромат.
- Крупа гречана - 100 грам
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Закип'ятіть воду і трохи її підсолити. Як тільки вода закипіла - закиньте туди промиту гречану крупу і відваріть її до готовності. Зазвичай гречану крупу варять близько 20 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте невеликими шматочками. Морква теж очистіть і натріть на крупній тертці або дуже дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію і обсмажте моркву з цибулею до м'якості і золотистого кольору. Потім туди ж відправте промиті і дрібно нарізані печериці. Накрийте сковороду і тушкуйте вміст на слабкому вогні.
Тепер прийшов час додати в майбутній соус вершки і томатну пасту. Потім можна додати сіль і чорний мелений перець за смаком. Туди ж додайте дрібно посічену петрушку. Гасіть соус, поки вершки не випарується наполовину.
З гречаної крупи злийте воду і викладіть її на тарілки. 100 грам крупи вистачає на 2 порції. Зверху на крупу вилийте соус. За смаком додайте до страви свіжі овочі. Щоб гречка просочилася грибним соусом, перед їжею блюдо потрібно перемішати.