Рецепт Гречка з грибами фото

Гречка з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Гриби, Печериці, Гречка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На сніданок
Гарячі страви, Гарніри

Ви любите гречану крупу? Тоді спробуйте приготувати гречку з грибами. Ці продукти створюють прекрасне поєднання. А з доповненням у вигляді вершкового соусу гречана крупа стає особливо ніжною.

В основі грибного соусу лежать печериці, вершки і обсмажену цибулю. Я доповнила його морквою і томатною пастою, щоб отримати ніжний червонуватий відтінок. Але класичний білий соус теж прекрасно поєднується з гречкою, а готується він ще швидше.

Під час гасіння соусу, можна додати до нього кілька лаврових листів, якщо вам подобається їх аромат.

  • Крупа гречана - 100 грам
  • Печериці - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
гречка з грибами - фото крок 1
Закип'ятіть воду і трохи її підсолити. Як тільки вода закипіла - закиньте туди промиту гречану крупу і відваріть її до готовності. Зазвичай гречану крупу варять близько 20 хвилин.
гречка з грибами - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте невеликими шматочками. Морква теж очистіть і натріть на крупній тертці або дуже дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію і обсмажте моркву з цибулею до м'якості і золотистого кольору. Потім туди ж відправте промиті і дрібно нарізані печериці. Накрийте сковороду і тушкуйте вміст на слабкому вогні.
гречка з грибами - фото крок 3
Тепер прийшов час додати в майбутній соус вершки і томатну пасту. Потім можна додати сіль і чорний мелений перець за смаком. Туди ж додайте дрібно посічену петрушку. Гасіть соус, поки вершки не випарується наполовину.
гречка з грибами - фото крок 4
З гречаної крупи злийте воду і викладіть її на тарілки. 100 грам крупи вистачає на 2 порції. Зверху на крупу вилийте соус. За смаком додайте до страви свіжі овочі. Щоб гречка просочилася грибним соусом, перед їжею блюдо потрібно перемішати.

Схожі рецепти