Гороховий суп з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Вирішили побалувати свій організм гарячим супчиком? Чому б не спробувати приготувати гороховий суп з яловичиною. Ситно і неймовірно смачно - як раз те, що треба.
У кожної господині є свій перевірений рецепт горохового супу, і кожна варить суп по-різному. Я хочу запропонувати вам класичний рецепт горохового супу з яловичиною - тільки найнеобхідніші інгредієнти, які дадуть супу особливий, тільки йому властивий смак. Однак при бажанні ви можете сміливо додавати сюди щось від себе - якісь улюблені спеції або навіть інгредієнти. Рецепт, що називається, гнучкий - його можна видозмінювати на власний розсуд. Хай щастить!
- Яловичина - 400 грам (для наваристого бульйону беріть яловичину на кістці.)
- Горох - 1 Склянка
- Картопля - 200 грам
- Цибуля - 150 грам (одну невелику цибулину використовуйте для бульйону, решті цибулю - з zazharku.)
- Морква - 150 грам(1 морквину варіть в бульйоні, інші - з zazharku.)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
Ретельно промийте горох під холодною проточною водою. Якщо ви використовуєте не бив горох, то замочіть його у воді на пару годин.
У каструлю складіть промиту яловичину, 1 очищену морквину і 1 очищену цибулину. Залийте холодною водою і варіть під кришкою 2 годину (час від часу знімайте пінки). В кінці варіння додайте сіль і лавровий лист.
Після закінчення варіння дістаньте м'ясо і поріжте на невеликі порційні шматочки.
Процідіть бульйон, приберіть цибулину і моркву, вилийте бульйон назад в каструлю і дайте йому закипіти. Перекладіть в каструлю порізану яловичину, горох і нарізану кубиками картоплю.
Розігрійте на сковороді рослинне масло, а потім викладіть дрібно нашатковану сиру цибулю і натерту на крупній тертці сиру моркву. Обсмажуйте протягом 10 хвилин до золотистого кольору.
У киплячий суп додайте обсмажені овочі і дрібно нарізаний кріп. Варіть протягом 7 хвилин. Гороховий суп готовий! Смачного!