Гомілку в фользі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку любителям страв з курки смачний і дуже простий варіант - рецепт приготування гомілки в фользі в духовці з ароматними травами. Таке блюдо підійде до будь-якого гарніру і овочам.
Цей цікавий і простий рецепт гомілки в фользі в духовці, завдяки додаванню вина і трав, перетворює злегка сухувату курку в ніжну і соковиту. Ніжки, приготовані таким способом, буквально тануть у роті.
- Гомілки - 1 кілограм
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вино - 2-4 Ст. Ложок (біле сухе)
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Трави - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно зайнятися ароматним маринадом. Для його приготування необхідно очистити і подрібнити часник. З'єднати його з гірчицею (можна використовувати гірчицю в зернах для пікантності). Посолити і поперчити за смаком, додати улюблені сушені трави і невелика кількість білого сухого вина. Все як слід перемішати.
2. Курячі ніжки вимити, просушити паперовим рушником і відправити в маринад. Рецепт приготування гомілки в фользі в духовці передбачає маринування курки від 30 хвилин 3 годин, в залежності від наявності вільного часу.
3. На лист фольги викласти гомілки. При бажанні фольгу можна попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії.
4. Накрити зверху фольгою, акуратно загорнувши краю. Для додаткового аромату до ніжок можна додати пару гілочок свіжої зелені - розмарину, наприклад. Надіслати форму або деко в попередньо розігріту духовку на 35-40 хвилин.
5. Залежно від розміру ніжок, час приготування можна і скоротити. Потім дістати форму і акуратно розгорнути конверт, щоб гомілка в фользі в духовці в домашніх умовах була не тільки смачною, але і з рум'яною скоринкою. Знову відправити лист в духовку на 5-7 хвилин (можна під гриль).
6. Коли ніжки зарум'янилися їх можна подавати до столу з гарніром, овочами або улюбленим соусом.