Гарнір до індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасним і вельми корисним гарніром до індички, запеченої в духовці, будуть обсмажені овочі. Вони і для травлення корисні, і смачні, і готуються дуже легко. І на блюді з птахом виглядають красиво
Зазвичай індичку запікають на великі свята і всіляких страв на столі дуже багато. Так навіщо перевантажувати свій шлунок ще і важким гарніром? А ось такий овочевий гарнір можна приготувати і в духовці, і навіть разом з індичкою, якщо вона не займає всю духовку:). Овочевий гарнір чудово підкреслить смак м'яса, та й готується дуже легко - це ви зможете зрозуміти, прочитавши цей простий рецепт. Тепер ви будете знати, як приготувати гарнір до індички в духовці.
- Баклажан - 1-2 штук(1 великий, або 2 маленьких)
- Цукіні або кабачок - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Сухі трави - 2-3 Щепоток (прованські трави, італійські трави)
Баклажан моєму, нарізаємо кубиками.
Болгарський перець і цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
Чистимо картоплю і нарізаємо кубиками вредней величини.
Цукіні або кабачок нарізаємо на кружечки, а потім ще розрізаємо на половинки або четвертинки.
Моркву чистимо і нарізаємо на шматочки середнього розміру.
Викладаємо підготовлені овочі на деко, застелений папером для випічки. Поливаємо олією, солимо, перчимо і посипаємо сухими травами. Перемішуємо.
Запікаємо хвилин 40 в духовці, розігрітій до 200 градусів. Перші хвилин 20 можна прикрити деко фольгою, потім фольгу прибрати, овочі перемішати і запікати далі.