Гарнір до долма
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Яким смачним б не було м'ясне блюдо, їм не можна в повній мірі насолодитися, якщо забути про гарнір. Пропоную вам рецепт приготування гарніру до долма - овочевого плову.
Опис приготування:
Найкращим гарніром для долми в домашніх умовах буде, на мою думку, саме овочевий плов. Страва, само по собі смачне, з долмой стане справжньою окрасою вашого столу.
- Мал - 200-250 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Каррі - За смаком
- Чабрец0 - За смаком
- Хміль сунелі - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода холодна - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - За смаком
Чистим, моєму і дрібно нарізаємо цибулю.
Чистимо і натираємо моркву.
Подрібнюємо болгарський перець.
Чистим чеснок, Придавлюємо його площиною ножа.
Печериці моєму в холодній воді, вирізаємо темні місця, дрібно рубаємо.
Ретельно промиваємо рис і даємо йому обсохнути.
Моєму в холодній воді помідори, ріжемо на шматочки, позбавляємося від серцевини.
Кип'ятимо воду.
Казань, змащений олією по черзі додаємо і смажимо в ньому цибулю, морквину, помідори, болгарський перець. Коли закинули болгарський перець, тримаємо вогонь ще 5 хвилин. Потім додаємо шампіньйони і солимо.
Щоб з печериць випарилася рідина, потрібно приблизно 10-12 хвилин. Тепер додамо інші спеції, перемішаємо. Ви бачите, що овочі пустили сік - саме час додати рису. Через пару хвилин перемішування заливаємо в казан воду і накриваємо кришкою. Тушкуємо протягом 15 хвилин на повільному вогні. Плов готовий.