Гарнір до долма
(покроковий рецепт з фото)
Яким смачним б не було м'ясне блюдо, їм не можна в повній мірі насолодитися, якщо забути про гарнір. Пропоную вам рецепт приготування гарніру до долма - овочевого плову.
Найкращим гарніром для долми в домашніх умовах буде, на мою думку, саме овочевий плов. Страва, само по собі смачне, з долмой стане справжньою окрасою вашого столу.
- Мал - 200-250 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Каррі - За смаком
- Чабрец0 - За смаком
- Хміль сунелі - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода холодна - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - За смаком

Чистим, моєму і дрібно нарізаємо цибулю.

Чистимо і натираємо моркву.

Подрібнюємо болгарський перець.

Чистим чеснок, Придавлюємо його площиною ножа.

Печериці моєму в холодній воді, вирізаємо темні місця, дрібно рубаємо.

Ретельно промиваємо рис і даємо йому обсохнути.

Моєму в холодній воді помідори, ріжемо на шматочки, позбавляємося від серцевини.

Кип'ятимо воду.

Казань, змащений олією по черзі додаємо і смажимо в ньому цибулю, морквину, помідори, болгарський перець. Коли закинули болгарський перець, тримаємо вогонь ще 5 хвилин. Потім додаємо шампіньйони і солимо.

Щоб з печериць випарилася рідина, потрібно приблизно 10-12 хвилин. Тепер додамо інші спеції, перемішаємо. Ви бачите, що овочі пустили сік - саме час додати рису. Через пару хвилин перемішування заливаємо в казан воду і накриваємо кришкою. Тушкуємо протягом 15 хвилин на повільному вогні. Плов готовий.