Рецепт Гарнір до долма фото

Гарнір до долма
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Яким смачним б не було м'ясне блюдо, їм не можна в повній мірі насолодитися, якщо забути про гарнір. Пропоную вам рецепт приготування гарніру до долма - овочевого плову.

Опис приготування:

Найкращим гарніром для долми в домашніх умовах буде, на мою думку, саме овочевий плов. Страва, само по собі смачне, з долмой стане справжньою окрасою вашого столу.

  • Мал - 200-250 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Каррі - За смаком
  • Чабрец0 - За смаком
  • Хміль сунелі - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вода холодна - 150 мілілітрів
  • Рослинна олія - За смаком
гарнір до долма - фото крок 1
Чистим, моєму і дрібно нарізаємо цибулю.
гарнір до долма - фото крок 2
Чистимо і натираємо моркву.
гарнір до долма - фото крок 3
Подрібнюємо болгарський перець.
гарнір до долма - фото крок 4
Чистим чеснок, Придавлюємо його площиною ножа.
гарнір до долма - фото крок 5
Печериці моєму в холодній воді, вирізаємо темні місця, дрібно рубаємо.
гарнір до долма - фото крок 6
Ретельно промиваємо рис і даємо йому обсохнути.
гарнір до долма - фото крок 7
Моєму в холодній воді помідори, ріжемо на шматочки, позбавляємося від серцевини.
гарнір до долма - фото крок 8
Кип'ятимо воду.
гарнір до долма - фото крок 9
Казань, змащений олією по черзі додаємо і смажимо в ньому цибулю, морквину, помідори, болгарський перець. Коли закинули болгарський перець, тримаємо вогонь ще 5 хвилин. Потім додаємо шампіньйони і солимо.
гарнір до долма - фото крок 10
Щоб з печериць випарилася рідина, потрібно приблизно 10-12 хвилин. Тепер додамо інші спеції, перемішаємо. Ви бачите, що овочі пустили сік - саме час додати рису. Через пару хвилин перемішування заливаємо в казан воду і накриваємо кришкою. Тушкуємо протягом 15 хвилин на повільному вогні. Плов готовий.

Схожі рецепти