Гарбузове пончики
(покроковий рецепт з фото)
У США просто обожнюють пончики і часто в рецептах використовують гарбуз. Так що в цьому рецепті поєдналося все найсмачніше. Така оригінальна випічка скрасить вечір з друзями і доповнить святкове меню.
Здивувало мене в рецепті то, що він досить просто робиться, та ще й не так довго. Тесто бездрожжевое, і тому не буде настоюватися, замішується воно легко. Перевірте це, коли дізнаєтеся, як приготувати гарбузовий пончики. У складі буде багато спецій, що робить вироби дуже ароматними, а смак буде грати в роті.
- Вершкове масло - 160 грам(100 г - в тісто, 60 г - в глазур)
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Гарбузове пюре - 200 грам
- Цукор коричневий - 135 грам
- Цукрова пудра - 180 грам
- Молоко - 165 мілілітрів(120 мл - в тісто, 45 мл - в глазур)
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 75 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 0, 25 чайних ложки
- Імбир мелений - 0, 25 чайних ложки
1. У глибокій сковороді розтопіть масло для тесту.
2. У глибокій мисці перемішайте разом борошно, гвоздику, корицю, сіль, соду, імбир і розпушувач.
3. Потім в окремий посуд влийте масло, розбийте яйця і всипте цукор. Все перемішайте.
4. Далі додайте молоко і пюре.
5. А тепер змішайте суху масу з рідкої. Замішайте тісто.
6. Порціями викладіть тісто в спеціальну форму для пончиків або в інші порційні форми, але в центрі зробіть отвір.
7. Випікайте пончики 17 хвилин при 180 градусах в духовці.
8. У цей час зробіть глазур. У сотейнику розчиніть масло, перемішавши його з молоком і пудрою до єдиної консистенції.
9. Трохи остиглі вироби опустіть в глазур. Дайте пончикам повністю охолонути, а потім насолоджуйтеся!