Гамбургер
(покроковий рецепт з фото)
Гамбургер незаслужено кривдять, обзиваючи фаст-фудом. Нічого поганого в цьому сендвічі немає, якщо приготовлений він за правилами. Смачна котлета, булочка і свіжі овочі - ну, що в цьому може бути поганого?
Гамбургери - це смачно і ситно, за уязика, що приготовлені вони з якісних продуктів. Чи не довіряєте общепиту? Смачний і ситний сендвіч не так вже й складно приготувати вдома. Не вірите? З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати гамбургер і влаштувати смачну вечерю для всієї родини.
- Свинина - 800 грам( м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук синій - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Огірки консервовані - 2-3 штук
- Листя салату - 1 пучок
- Гірчиця звичайна - 1 Ст. Ложка
- Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки (мелений)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чилі - 1 щіпка
- Італійські трави - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Булочки - 8 штук (для гамбургера)
Свинячу м'якоть подрібнити на м'ясорубці. Додамо діжонську гірчицю, дрібно нарізану цибулю, сіль, мелений перець і ароматні трави. Ретельно перемішати і відправляємо в холодильник на годину.
А поки приготуємо овочі і соус. Для соусу змішаємо майонез, гірчицю, кетчуп. Додамо до смаку перець чилі. Помиємо і обсушити листя салату. Наріжемо синій цибуля, огірки і помідори кільцями.
Дістаємо фарш, змочуємо руки водою і формуємо 8 круглих котлет діаметром трохи більше, ніж булочка. І обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
Розрізаємо булочки і обсмажуємо їх на сковороді-гриль або на звичайній сковороді без масла до рум'яної скоринки. Обсмажуємо сторону зрізу.
І починаємо складати гамбургер. На обсмажені боку половинок булочки наносимо соус, потім викладаємо листя салату, гарячу котлету, кружечки помідорів, огірка та цибулі.
І накриваємо другою половинкою булочки. Для надійності гамбургер можна проткнути дерев'яною шпажкою.